8 Mart 2021 Pazartesi

Değer Gördüğün Kadar Değer Vermek

 

 



Sevgili Okurum,

Son birkaç gündür bu cümleler aklımda belirirken nihayet tam da şu sırada kelimelerim toparlandı ve bu cümle ortaya çıkıverdi. 

Değer gördüğün kadar değer vermek. 

Her insan yakın gördüğü insanlara değer verir, önemser. Ama gelin görün ki her insan da bu değeri, önemsenmeyi kaldıramaz. Ters teper ve birdenbire ne olduğunu anlamaksızın kişi/kişiler size gardını almış olur. Bu yüzdendir ki en başlarda da belirtiğim gibi şahıslara değer gördüğünüz kadar değer vermelisiniz. Çünkü verilen değerlerin zamanla ne kadar değersiz ve önemsiz olduğunu anlamış oluyorsunuz. 

İnsanların gerçek yüzlerini de hiç beklemediğiniz anlarda görürsünüz. İyi gün dostu her insan olabilir ama mühim olan kötü gün dostu da olabilmektir. Çok şükür ki beklenmedik anlar yaşanıyor ve insanların gerçek  yüzleri ortaya çıkıyor. Ve bir şekilde hayat yine kaldığı yerden devam ediyor. Artakalan iyi insanlarla birlikte...

12 yorum:

  1. Anlamlı bir iç dökme olmuş. Zaman zaman hepimiz bir iç dökmeye ihtiyaç duyarız. Ancak nedenleri bilmeden kişileri yargılamamak lazım. Sormak, anlamak bazı dostlukları daha da pekiştirebilir.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      İşte bazen bazı insanlar sormak, anlamak yerine kaçmayı tercih edebiliyorlar.
      Sevgiler benden de!

      Sil
  2. Ah be iki gözüm çiçeğim insana insan gibi değer verenler pek kalmadı ne yazık ki yine de bunca değerizlerin arasında nadir olsa değerli insanları görmek mutlu ediyor😊🤗Rabbim güzel görenlerden eylesin inşallah canım benim sevgiler 🤗😊🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım,
      Hayat boyu iyi insanlarla karşılaşmak dileğiyle, güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. sevgi de tükenen bir duygu geregksiz yere kullanınca başklarına kalmıyor, yaşam enerjimiz de düşüyor üstelik. bunu bende fark ettim. acı gerçeği deneyimledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başka gezgin,
      sevgiyi de saygıya da çabucak tüketmeye başladık. Yitip giden değerleri tekrar geri kazanabilmek dileğiyle...

      Sil
  4. Değer gördüğüm kadar değer vermediğim de oluyor, verdiğim kadar değer görmediğim de. İnsan olmak gibi geliyor bu biraz bana. Kimi ne kadar seveceğini ya da kimin tarafından çok sevileceğini seçemiyorsun. Mühim olan saygı. Ya da ben çok romantiğim hala kavrayamadıklarım var. Allah verilen değerin kıymetini acıtmadan canımız acımadan bilmemizi sağlasın. Allah kıymet bilenlere değer verdirsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüzgarla Birlikte,
      Seçme şansımız olmuyor başlarda lakin zamanla insanları tanıyabilme şansını elde edebiliyoruz. Mühim olan da bu bana kalırsa. Tanıdıkça insanları kimin iyi kimin kötü olduğunu da sezebiliyorsun. Bende böyle oluyor bu durum. Biraz zaman ve karşımıza çıkan olaylar insanları tanımama yardımcı olabiliyor.
      Allah iyi kalpli, iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  5. İlkay,
    Evet, önce kendini düşünmeli insan ve kendine gereken kıymeti verebilmeli.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER