18 Mart 2021 Perşembe

Tanıdığını Sandığın İnsanların Yabancıya Dönüşmesi

 





Yaşadığımız bu hayat bir yolculuk gibi.
Kiminin yolculuğu uzun kiminin yolculuğu da kısa bu hayatta. Bu yolculukta verdiğimiz kısa molalarda da bazen niyetlerini ve gerçek yüzlerini gördüğümüz insanları uygun yerde bırakıp kendi hayatımıza devam ediyoruz.

İnsanların tanıdığın ya da tanıdığını sandığın insanlarken tanımadığın insanlara dönüşebilmesi. 
Bugün bir yerde karşıma çıkan bu cümle beni biraz düşündürdü. Hemen hemen herkesin hayatına böyle bir kişi ya da kişiler denk gelmiştir. Biz insanlar tuhaf varlıklar olmakla birlikte anlaşılması da en güç varlıklar olabiliriz.

Yargısız infazcılık, iki yüzlülük, liyakatsizlik bazı insanların göbek adı olmuş. Tanıdığını sandığın insanlar aslında birer yabancıymış. Hiç beklenmedik bir zamanda bir şey yaşanır ve bu tip insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıverir. Maskeler yüzlerden bir bir düşer. Kalplerdeki niyetlerle insanların eylemlerinde tutarsızlıklar yaşanır. Bu uyum sorunu adeta bir ip yumağı gibi büyür de büyür.

Ama bilmezler ki olduğu gibi görünen insanlar için bu tip davranışlar normal değildir. Bu yüzden de bu tip insanları hayat çemberlerinde bulundurmak istemezler, uzaklaştıkça uzaklaşırlar. Onları kendi karanlık dünyalarında baş başa bırakmak isterler. Ve baş başa da kalırlar.





9 yorum:

  1. Defalarca bu insanlarla karsilastik ve ne yazık ki karşılaşmaya devam edecegiz:( keşke olmasalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Onlardan da öğrenecek birkaç şey oluyor bu hayatta...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. deeptone,
      İyi kalpli insanlarla karşılaşalım hep inşallah.

      Sil
  3. İlkay,
    Kalbi güzel insanlarla her zaman karşılaşmak dileğiyle. :)

    YanıtlaSil
  4. Ayşe Baykal,
    Bu yorumunuza o kadar mutlu oldum ki. İlk okuduğumda günümü aydınlatmıştı bu içten yorumunuz, çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. Hep böyle insanlarla ne yazık ki karşılaşacak gibiyiz. İçinde bulunduğumuz zamanda ne yazık ki böyle insanlar çok fazla. Ama hayatımızda daima samimi ve kalbi güzel insanlar var olsun ki bunlarla karşılaşmayalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      Maalesef böyle insanlar hep var, senin de söylediğin gibi. İnşallah iyi kalpli, iyi yürekli ve güzel niyetli insanlarla karşılaşırız.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER