22 Mart 2021 Pazartesi

The Witch part 1. the subversion

 




The Witch, Güney Kore 2018.

Gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan filmde; çocuklar üzerinde deneylerin yapıldığı güçlü ve karanlık bir şirketin yine bu çocuklar üzerinde açtığı büyük yaralara ve kayıplara değinmekte.

Ja Yoon, henüz küçükken bu şirket tarafından el konulan çocuklardan biridir. Bu çocuklar bazı deneylere maruz kalarak özel yeteneklere ve güçlere sahip olmaları istenir. Her şeyden habersiz olan Ja Yoon kaldığı yerde çıkan bir yangın sırasında bu karanlık yerden kaçıp kurtulmayı başarır. Kaçtığı o korkunç gecede kendi çiftliklerinde yaşayan bir karı kocanın yanına sığınır. Hafıza kaybı yaşayan küçük kız bu aileyi kendi ailesi gibi benimser ve aile de küçük kızı zaman geçtikçe sahiplenir.

Ja Yoon, büyür ve artık liseli genç bir kızdır. Genç kız bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine televizyonda yer alan şarkı yarışmasına katılır. Yeteneği ile ünlenen genç kız bir zamanlar deneye maruz kaldığı kötü insanlar tarafından tekrar takibe alınır. Ja Yoon hafızasını yavaş yavaş geri kazanır. Kendisinin ve sevdiği insanların peşinde olan kötü insanların korkunç deneylerine tekrar maruz kalmamak adına bu insanlarla mücadele etmeye başlayacaktır.

Film iki kısımdan oluşmakta. İlk kısımda genç kızın hayat hikayesini ve kötü insanlardan aldığı intikamı izlemekteyiz. Filmin konusu akıcılığıyla, oyuncuların başarılı performanslarıyla izleyiciyi baştan sona heyecanla ekranda tutmayı başarıyor. 



10 yorum:

  1. Konusu çok ilgi çekici. Kore yapımı olduğu için de özellikle merak uyandırdı bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Konusu gerçekten de ilgi çekici. Konunun işlenişi de hiç sıkmıyor. :)

      Sil
    2. Bunu izledim, sonuyla beni şaşırtıp mutlu eden bir filmdi. Kız iyi oynuyor. :)

      Sil
  2. konusu güzelmiş gerçekten, hem de akıcı diyorsun :) bakalım o halde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsel'in Okyanusu,
      Kesinlikle pişman olunmayacak filmlerden. :)

      Sil
  3. İlkay,
    Film bu yıl izlediğim en iyi filmlerden biri olabilir. :) İkinci kısma da sahip fakat henüz yayınlanmamış.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER