9 Mart 2021 Salı

Dünyalar Savaşı

 



''İnsanlar, büyük bir rahatlıkla, maddeye hükmetmelerinin verdiği güvenin dinginliğiyle bu dünyada küçük işlerin peşinde bir oraya bir buraya gidip geliyorlardı.''


''İnsan o denli kendini beğenmiştir ve kibri gözlerini o denli kör etmiştir.''


Dünyalar Savaşı, Herbert George Wells.
George Wells, bilimkurgu türünün babası olarak bilinen İngiliz bir yazardır. Yazarın kardeşinin kısa bir konuşması sonucunda edinmiş olduğu ilham üzerine yazılmış olan Dünyalar Savaşı kitabı, günümüze ve geleceğe hitap eden bir konuya sahip.

Mars'tan gelen silindir şeklindeki cisimler dünya topraklarına düşer. Olup bitenleri endişeyle ve merakla seyreden insanlar, silindir şeklindeki metal cisimlerin ne olduğuna anlam veremezler. Günler geçer ve bu cisimlerin içerisinden daha önce hiç görülmemiş birtakım yaratıklar çıkar. 

Bu yaratıklar Mars'ta hayat sürmektedirler. Amaçları ise dünyaya inip bir keşif yapmakla birlkte burada kendilerine ait bir imparatorluk kurmaktır. Önlerine çıkan her şeyi ısı ışınlarıyla yerle bir ederken diğer taraftan toplu ölümler gerçekleştirmeye başlarlar. Tüm bu karmadaşadan kaçmaya çalışan bir adam, başından geçenleri korkuyla, endişeyle ve merakla kitabın son sayfasına kadar anlatıyor.

Çeşitli dizi, film versiyonları yapılan Dünyalar Savaşı adlı eser ayrıca daha birçok türe ilham olmuştur.



7 yorum:

  1. Is bankası serisinde bu tarz kitaplar çok benim ilgini çeken 19yy sonları yada 20yy başlarında bunların yazılmış olmasi

    YanıtlaSil
  2. dizisini izledim, filmini izledim, kitabını da okuyum garik barik :)

    YanıtlaSil
  3. Filmini hala açar açar izlerim, o kadar seviyorum. Henüz okuyamadım ama eninde sonunda okuyacağım. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüzgarla Birlikte,
      Filmine dün bir bakındım, ilgimi çekti. İzlemek için listeme ekledim. :)

      Sil
  4. İlkay,
    Filmini ben de listeme aldımm. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER