15 Mart 2021 Pazartesi

GET OUT

 




Get Out, Kanada 2017.
Chris, siyahi bir gençtir. Kız arkadaşı Rose, Chris'i ailesi ile tanıştırmak ister. Bu duruma başlarda ön yargılı yaklaşan Chris, kız arkadaşına kırmaz ve bu teklifi kabul eder. Rose'un ailesinin evinde iki gün geçirecek olan genç çift için hafta sonu kabusa dönecektir.

Rose'un anne ve babasıyla tanışan Chris, daha ilk tanışmada evde birtakım garipliklerin olduğunu sezer. Evdeki çalışanların tümü kendisi gibi siyahidir. Bunun dışında çalışan insanların iletişimleri sınırlı ve kısadır. Ve belli davranışları tekrarlı olarak yaparlar. 

Bunların yanında Rose'un annesi psikiyatrdır. Kendisine tedavi olmak için gelen hastalarını hipnoz yöntemi ile tedavi eden kadın eve gelen Chris üzerinde de hipnoz yöntemi ile bazı şeyler denemek niyetindedir. Tüm bunlardan habersiz olan Chris geç de olsa evin içerisine giren siyahilerin bu evden sağ çıkmadıkları gerçeğinin farkına varacaktır.

Gerilim türdeki film, başlangıcından sonuna kadar heyecanını ve merakını kaybettirmiyor. 


10 yorum:

  1. Güzel bir konuymus fantastik olmayan psikolojik gerilimi seviyorym

    YanıtlaSil
  2. Korku ve gerilim filmlerini seviyorum ama yalnız izlemeye korkuyorum. Beraber izleyecek arkadaş bulursam bakacağım muhakkak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camgüzeli,
      Filmin geçişleri, müzikleri gerilim türüne çok uygundu. Ben de kız kardeşimle izlemiştim. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER