29 Mart 2023 Çarşamba

İlkbaharda kar

 


Martın son günlerinden merhaba sevgili okur. Yol kenarlarında rast geldiğim ağaçların, baharın gelişiyle birlikte çiçeklere büründüğünü görmek bana çocukluk anılarımı hatırlatıyor. Erik ve kiraz çiçeklerinin meyve vermeden önceki hazırlık süreci, insanın gözüne hitap eden büyüleyici bir hâl alıyor.  

Bir çocukluk fotoğrafım geliyor gözlerimin önüne. Bir kiraz ağacının dallarına oturmuşum ve bana yöneltilen kameranın kadrajına kocaman bir neşeyle gülümseme bırakmışım. Kiraz ağacının da dallarını -tıpkı fotoğraftaki erik ağacında olduğu gibi- çok güzel çiçekler sarıp sarmalamış.

Bir süredir güne erken başlıyorum. Bugün sabahın ilerleyen saatlerinde kısa süreliğine de olsa baharın ortasında lapa lapa karın yağdığına tanıklık ettim. Mart zaten kışın devamı gibi geçmekteydi. Hava bir gün güneşliyse diğer gün yağmurluydu. Bu yüzden kışlıklar kullanıma hazır bir şekilde hâlâ beklemede duruyor, kullanılıyordu. 

Nisan ayında tıpkı her yıl olduğu gibi bu yılda da lale festivali yapılacakmış. Bununla ilgili bir bilgilendirme yazısını görünce nisan ayında laleleri gidip görmek ve rengarenk resimler çekmek isteği oluştu. Havalar güneşli mi olur yoksa yağmurlu mu, bilinmez. Ama umuyorum ki inşallah güneşli ve güzel bir günde gitmek gibi bir fırsatım olur. 

Sevgili okur,

Tekrar göüşmek dileğiyle!

4 yorum:

  1. Martın 25 inden sonra da kış olurmuş Eskilere göre. Burası da bayağı estirdi bugün, kombiyi kapamıştık tekrar açtık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      Öyle mi, bilmiyordum bunu. Bizde de açıldı kombiler yeniden. Havalar hala soğuk.

      Sil
  2. ya sahiden de çok şehirde yağmış kar :) ilkbahar öncesi son karlar herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Buraya da çok kısa süreliğine yağdı. Hem de lapa lapa. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER