5 Mart 2023 Pazar

Unlocked

 


Unlocked, Güney Kore 2023.

Na Mi, bir şirkette pazarlama görevlisi olarak çalışan ve sıradan hayata sahip olan genç bir kadındır. Yalnız yaşayan genç kadın iş ortamında çok sevilmese de sosyal hayatında sevdiği ve sevildiği yakın arkadaşlara sahiptir. Aile üyelerinden yalnızca babasına sahip olan Na Mi, fırsat buldukça babasının işlettiği kafede ona yardımcı olarak vaktini geçirmektedir.

Na Mi eve döndüğü sırada otobüs yolculuğundayken farkında olmadan telefonunu düşürür. Ertesi gün telefonunu bulan kişi onunla irtibata geçer ve telefonu geri vermek için buluşma ayarlar. Na Mi telefonunu almak için buluşma yerine gitse de gelen yeni aramayla telefonunun ekranının kırıldığını ve bu yüzden bulan kişinin tamirciye bıraktığını; telefonu gidip oradan alması gerektiğini söyler.

Aslında her şey birer birer planlanmıştır. Jun Young telefonu bulan genç adamdır. Ve kötü planını bulduğu telefonun kamerasına ve cihazın içine yerleştirdiği parçalarla Na Mi’nin hayatını kontrol altına almak istemektedir. Na Mi her şeyden habersizce telefonunu geri alıp hayatına devam etmeye başlar fakat her adımı onun gizli takipçisi olan genç adam tarafından izlenip kayıt altına alınmaktadır. Bu durum gün geçtikçe ürpertici bir hal alır ve Na Mi’nin hayatı birden alt üst olmaya başlar.

Film; gizem, gerilim ve dram türünde. Oldukça sürükleyici olan film, dijital çağda sıradan bir yaşamı olan bir insanın başına gelebilecek en ürkütücü senaryoyu ele alıyor.

4 yorum:

 

BİRPEMBESEVER