1 Mart 2023 Çarşamba

Yağmurlu ve soğuk günlerden

 



Düşen ilk cemreyle bahar geliyor havalar ısınıyor derken yeni ayda buz gibi bir hava karşılıyor bizi sevgili okur. Yine pazar günü kitap okumak için sevdiğim o koruya gittim. Pötikare örtümle birlikte yine yanıma okuma kitabımı aldım. Keyifli geçen birkaç saatin ardından oradan ayrıldım. 

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında o koruya gitmeyi, orada oturmayı ve yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Büyükşehirde ve sonu gelmeyen bir kalabalığın içerisinde yaşayınca böylesi yeşilin ve mavinin bir arada olduğu yer bana huzur veriyor. İlkbahar ve sonbahar zamanlarında doğadaki değişimleri ve yenilikleri en iyi görebileceğim yerlerden biri burası. Farklı yüzyıllara tanıklık eden ağaçlar arasında yürüyüş yapmak ve yine birbirinden farklı kuş türlerinin seslerini işitmek doğada vakit geçirmenin iyi yanlarından sadece birkaçı. 

Hazır bahar gelmişken bitkilerime de bir göz attım. Bu kış kar yağışının az olması ve hava sıcaklığının çok düşmemesinden dolayı bitkilerim neredeyse hep dışarıda kaldılar. Sukulentleri türlerine göre bir araya dikmeye karar verdim. Birkaçına toprak yenileme ve ilaveden sonra tekrar eski yerlerini aldılar. Saksıda bulunan bitkilerin türlerinin isimlerini de yazdım bu sefer. Bir bant yardımıyla saksıların dışına yapıştırdım. Baharın gelmesini haber verircesine onlardan birkaçı da çiçek açmaya başladılar. Yaprakların arasından çiçeklenmeye dair tomurcuklar baş gösterdi. Elbette onlara bakan ve ilgilenen biri olarak çiçek açacak olmalarına çok mutlu oldum.

 



çiçeklenen sukulentler

Yağmurlu ve soğuk bir günden güle güle sevgili okur.

 

 

7 yorum:

  1. O şirin kırmızı pötikare örtüden benim de var. Piknik için almıştım ben de. Doğanın yeşil- mavi renkleri içinde kırmızı tam kendini bulur. Uzun zamandır biz de pikniğe gitmedik. Oysa ağaçları, doğayı, çiçekleri ne çok severim. Eskiden bir ağaç altında kitap okumayı da... Sukulentler harika.
    sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Piknik için gerçekten çok kurtarıcı bir parça oluyor bu örtü. :)
      Evet, doğanın renkleriyle de pek uyumlu gerçekten. Doğa ile vakit geçirmek huzur veriyor ve insanı yeniliyor.
      Yorumunuz için teşekkür ediyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Buralar buz kesti, bugün Edirne'de idim hava soğumuştu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      Havalar burada da tekrar soğudu. :/

      Sil
  3. ay yaa yürüyüş yapmak için evet koruluklara gitmeli, yoksa şehirde yürümek zorlaştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet, doğa biraz daha sakin ve sessiz kalıyor. ^-^

      Sil
  4. İlkay,
    Oralara sıcak erkenden geliyor, evet.
    Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER