16 Ocak 2024 Salı

Cube

 


Küp, Kanada 1997.

Birbirini tanımayan 6 yabancı insan. Uyandıklarında nerede olduklarını bilmediği küp şeklindeki bir alanın içerisinde uyanırlar. Üstlerinde bulunan tek tip kıyafetlerde yalnızca isimleri yazılıdır. Buraya nasıl geldiklerini hatırlamayan bu 6 kişi küp şeklindeki odadan çıkmanın bir yolunu aramaya başlarlar.

Odanın içerisinde birden fazla kapak bulunduğunu fark ederler. Kapakları açtıklarında başka küp şeklinde bulunan odaların olduğunu keşfederler. Ancak her oda girmek için güvenli değildir. Çünkü bazı odalarda tuzaklar bulunmakta ve kişiyi anında ölüme sürüklemektedir.

Ölümcül ve korku dolu bu odalardan çıkışa gitmenin bir yolunu bulmaya çalışan insanlar, açlıkla ve susuzlukla mücadele ederken diğer yandan da farklı görüşlerde olsalar dahi birlikte çaba gösterip canlarını kurtarmaları gerekmektedir. Ancak çıkar çatışmaları ve hırslar kimilerinin önceliklerini değiştirir ve küplerden kaçış mücadelesi hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

12 yorum:

  1. Sanki bu filmi matematik severler için önerilerde görmüştüm. Asal sayıyla ilgili bir bölümden bahsediliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Benim izlemek isteyip bir türlü izleyemediğim filmlerden :)

    YanıtlaSil
  2. Ayyy hem ilginç hem dramatik duruyor. Bakacağım merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      İyi seyirler şimdiden. :)

      Sil
  3. Bildiğim ve listemde de olan bir film ama ne zamana izlerim meçhul :)

    YanıtlaSil
  4. Ben izleyemem boşuna gerilmeyeyim medyaya baktığımızda katledilen kanlari içilen çocuklar artık korku filimlerinin gerçek yaşamda da varolduguna inanmaya başladım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuzluk ve Ötesi,
      Hassas içeriklere sahip bir filmdi. :(

      Sil
  5. ¡Hola Birpembesever! Me ha gustado mucho tu post, gracias por compartirlo.
    Emocionante contenido tu Blog de cine.
    Me gustan tus reseñas y opiniones. Eres un gran cinéfilo.
    Muy buena película Cube!!
    Y te recomiendo que sigas disfrutando de las películas.
    ¡Un saludo! Blues Hendrix 😊

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER