21 Şubat 2021 Pazar

Snowpiercer

 




Snowpiercer, USA 2020.
Dünyanın çekirdeğini yok eden insanoğlu yeni bir küresel sorunla baş başadır. Yeryüzünün iklimi değişir. Her yer buzullarla kaplıdır. Dışarıda kalanın soğuktan donup öldüğü içeride kalanların ise yaşam savaşı vermek zorunda kaldığı bir trende yaşanan olaylar izleyiciye aktarılıyor.

Bu trene biletsiz binen yolcular kuyruk adı verilen trenin en son kısmında ölüme terk edilmiş durumda bırakılmışlardır. Trenin lokomotiflerinin sırasına göre bir kast sistemi oluşturulmuştur. Kuyruk kısmında kalanlar üst kısımda yer alan yöneticilerin belirlediği kurallara boyun eğmek zorundadırlar. Trenin en zorlu ve pis işleri de onlara yaptırılmaktadır. Bu adaletsizliğe birçok defa direnme girişimde bulunan kuyruktaki insanlar her direnişleri içlerinden birilerinin infazıyla son bulmuştur. 
Leyton adındaki bir adam trenin kuyruk kısmından kaçmanın bir yolunu bulur. Ve diğerlerinin de düzgün bir hayat sürmesini diler. Planlar kurup arkadaşlarıyla işbirliği içerisinde trenin yönetim kısmının sırlarını açığa çıkarmayı ve kuyruktakilerin de adaletli bir şekilde hayat sürmelerini kendisine amaç edinir.

İlk sezonu yayınlanan dizinin ikinci sezonu da bu yıl yayınlanmaktadır. Ayrıca dizinin aynı isimle filmi de daha önce yayınlanmıştır.




5 yorum:

  1. Bu diziyi bir araştırayım herkes izliyor diyordum ki yardımıma koştunuz :))
    Merak uyandırıcı duruyor sanırım şans verilebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dode,
      İkinci sezonu da var. Heyecanlı bir şekilde ilerliyor. :)

      Sil
  2. dizisinin devamı olur daha herhalde, izledim ama filmi daha iyi bencesi :)

    YanıtlaSil
  3. İlkay,
    Filmi de iyiydi. Parasite filminin yönetmenine ait film. Dizisi de baya iyi, ilgi çekici.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER