2 Mayıs 2021 Pazar

The Queen's Gambit

 



The Queen's Gambit, ABD 2020.
Walter Tevis'in 1983 yılında aynı adla kaleme almış olduğu romandan uyarlanan mini Amerikan dizisi.

8 yaşındaki Beth Harmon adındaki küçük kız hayatındaki tek aile üyesi olan annesinin vefatı üzerine bir yetiştirme yurduna yerleştirilir. Burada sessiz ve içine kapanık bir çocukluk geçiren Beth, kaldığı yurtta çalışan bir görevlinin oynamış olduğu satrançtan çok etkilenir. 

Beth'in satranca olan ilgisi yaşlı adamın da dikkatini çeker ve Beth'e günlerce sürecek olan satrancı öğretmeye başlar. Yurtta herkesten habersizce satrancı öğrenmeye çalışan Beth günler süren çalışmaların sonucunda yaşlı adamı satrançta yenilgilere uğratmaya başlar. Bu başarıları Beth'i çok mutlu eder. 

Aradan zaman geçer ve Beth bir aileye evlatlık olarak verilir. Sahiplendiği ailenin tek çocuğu olan Beth, satranca olan ilgisini annesi ile paylaşır. Satranç ile ilgili kitaplar, dergiler alarak yoğun bir şekilde çalışmalara başlar. Annesi Beth'e satranç konusunda sürekli destek olur. Beth turnuvalara katılmak istediğini söyler. Yaşadığı şehirdeki turnuvaları kazanır. Ve böylelikle yaşadığı yerde küçük çaplı bir şöhret edinir.

Beth şöhretini başka ülkelerde yer alan turnuvalara katılarak daha da arttıracaktır. Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, dram türünde ve 7 bölümden oluşuyor.


6 yorum:

  1. bu kızın diğer dizisi de fena değil, gizemli, dönem dizisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      The Miniaturist'i mi diyorsun? Onu izlemiştim. :)

      Sil
  2. Çok iyi diziyi kesinlikle, satranç oynamayı bilmeyenlerin bile keyifle izleyeceği bir diziydi. İzlemeyenler hiç durmasın başlasın hemen :)

    YanıtlaSil
  3. Bir türlü başlayamadım bu diziye. Bir göz atmak lazım, tekrar hatırlattığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER