3 Mayıs 2021 Pazartesi

Dünyalar Savaşı

 



Dünyalar Savaşı, ABD 2005.
H. G. Wells'in aynı adla kaleme almış olduğu romandan uyarlanan film. Başrollerinde Tom Cruise'un yer aldığı filmde bir aile babasını canlandırır. Ray Ferrier karakterine renk veren Cruise filmde eşinden boşanmış, iş hayatında da başarısızlıklara uğrayan bir adamdır.

Ray için hayatı her ne kadar yolunda gitmese de o çocuklarına iyi bir baba olmanın gayreti içerisindedir. New Jersey'da yaşayan Ray, çocuklarının onda olduğu bir gün şehirde  esrarengiz olaylar yaşanmaya başlar. Öncelikle sıradan bir elektrik kesintisi yaşanır ve etrafı sis dumanları kaplar. Tüm bu olup bitenlere anlam veremeyen insanlar haberleşme araçlarını da kullanamaz hale gelirler. 

Ray, arkadaşının aracılığı bir radyo frekansına bağlanmayı başarır ve New Jersey'de yaşananlar hakkında ufak bir bilgi almaya çalışır. Uzaydan gelen Marslılar dünyayı ele geçirmeye başlamıştır. Çevrede gördükleri insanları katleden Marslıların tek gayesi yeryüzüne inip insanlığı yok edip dünyada yeni bir düzen kurmaktır.

Tüm bu planları öğrenen Ray Ferrier çocuklarını da alı güvenli bir alana gitmenin derdindedir. Fakat dışarıda toplu bir kaçışma vardır. Ray ve ailesinin Marslılardan kaçıp hayatta kalma mücadelesini izliyoruz.

Tek solukta izlenen nefis bir bilimkurgu filmi. Görseller, ses efektleri, başarılı oyunculuklar filmde çok güzel yansıtılıyor.


7 yorum:

  1. Bu filmi izledim ama sonunu hatırlamıyorum. Galiba tvde denk gelip sonuna bakamadım. Görsel olarak iyiydi gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Televizyonda sık gösterilen filmlerden olabilir. :)

      Sil
  2. çok güzel bir yazı , filme bakacağım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. dizisini kışın izledim, filmini de izleyim pekuuu :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER