9 Mayıs 2021 Pazar

Upgrade

 




Upgrade, ABD - Avustralya 2018.
Milenyum sonrasında teknolojinin çok fazla gelişmiş olduğu bir zaman diliminde yaşayan Grey Trace ve eşi bir akşamüstü arabalarında yolculuk yaptıkları esnada korkunç bir saldırıya uğrarlar. Bilinmeyen bir grup adamlar Grey ve eşini önce darp eder ardından da kadını öldürürler. Grey gözlerininin önünde karısının can verilişine tanıklık eder.

Saldırı sonrasında felç kalan Grey, polisle işbirliği içerisinde kalarak karısının ölümüne sebebiyet veren kişileri bulmaya çalışır fakat o güne dair net şeyler hatırlayamaz. Fiziksel olarak zor bir durumda olan Grey eski gücünü kazanıp kötü adamları tek başına aramaya kararlıdır ancak Grey iyileşme belirtileri göstermez.

Grey, geliştirici olan bir arkadaşından ilginç bir teklif alır. Stem adındaki yapay zeka implantı Grey’in omurgasına yerleştirelecektir. Bu küçük çip sayesinde felcinden kurtulup eski yaşamına geri dönmeyi kabul eden Grey böylelikle kötü adamların izini kolaylıkla sürebilecektir. Grey bu yapay zeka ile birlikte insanüstü güçler de kazanaktır. Ve bu güçlerini karısını öldüren adamları bulmak için kullanacaktır.

Bilimkurgu, gerilim türündeki filmde yapay zeka sahneleri oldukça gerçekçi yansıtılımış. Tek solukta izlemelik filmlerden. 


2 yorum:

 

BİRPEMBESEVER