1 Mayıs 2021 Cumartesi

Suluboya ile Çizimler | İnsan Teması

 



Resim yapmanın en güzel yanı da her seferinde ortaya yeni bir ürünle birlikte güzel görsellerin de çıkıyor olması. 
Suluboya ile çizim yapmak benim için eğlenceli bir hal almaya başladı. Aklımda birden fazla tema belirince suluboyamı ve fırçamı elime alma vakti gelmişti. 

Öncelikle işe suluboyaya uygun bir kağıt alarak başlıyoruz. Kağıdımızın kalınlığı boyayı üzerinde tutma açısından oldukça önemli. Ardından kara kalemle fazla bastırmadan çizmek istediğimiz çizimleri yapıyoruz. Bu aşamada hayal gücümüzle ya da çizmek istediğimiz çizimlerle baş başa kalıyoruz.




Bu aşamadan sonra sıra suluboya ile fırçanın buluşmasına geliyor. Taş suluboyalarda olan renklerle dilediğim gibi renkleri karıştırıyor ve ortaya yeni yeni renkler çıkartıyorum.

Bu temayı yaparken ortaya nasıl bir şeyin çıkacağını çok merak ettim. Renklendirmeden sonra aklımda az çok bir görüntü beliriverdi. Suluboya ile çizimleri boyarken 2 numaralı ince uçlu bir fırça kullandım. Çizimlerde küçük detaylar olduğu için ince uçlu fırça kullanım açısından daha rahat oldu. Boyama işleminden sonra da çizimlerin kenarlarını daha belirgin ve iyi durması için 005 uçlu siyah mürekkepli kalemle kontur çektim. Ve ortaya ilk paylaştığım resimdeki çalışma çıkmış oldu.

Ben bu çalışmayı yaparken çok keyif aldım. Aklıma gelen diğer temaları derleyip burada yine paylaşmayı düşünüyorum. 

Huzurlu ve mutlu günler!




19 yorum:

  1. Suluboya ile resim boyama bir çok insana kolay geliyor olabilir ama ben hiç öyle olduğunu düşünmüyorum:-)) Sonuçta ben ressam değilim, belki bu yüzden bu şekilde hissediyor olabilirim ama istediğin rengin tonlarını (koyu yada açık olması) kağıda aktarmak bana oldum olası zor geldi.. Hem çizimler hem de boyamalar çok güzel görünüyor:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Evet, suluboya ile resim yapmak bir tık daha zor. Kara kalemle resim yapmayı denemiş biri olarak bunu söyleyebilirim. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güzel görünüyor, elinize sağlık. Renklerin uyumu da başarılı. Sulu boya bana hep zor gelmiştir. Kağıdın hemen sulanması, dengeyi tutturamamam yüzünden çocukluktan sonra elime hiç almadım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Teşekkür ederim. Suluboya dediğiniz gibi biraz daha zor. Renkleri ayarlamak, fırçanın kullanımı, su oranını ayarlamak... Ben de suluboyada herhangi bir teknik bilmiyorum yanlış yapa yapa ve araştırarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. :')

      Sil
  3. Bu suluboya işi çok keyifli gözüküyor gerçekten. Çıkan sonuç da göz doyurucu oluyor genelde. Ben de merak salıyorum ara ara ama bir de ona vakit ayırırsam hiçbir şey yapmaya vaktim kalmaz gibi geliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrs Soda,
      Kesinlikle çok keyifli. Yapım aşaması biraz uzun sürse de ortaya çıkan sonuç insanı mutlu eden türden. :) Uygun bir vakitte dene derim çünkü resim yapmak insanın ruhuna çok iyi geliyor bence. ^-^

      Sil
  4. Ne kadar güzel olmuş:)
    Böyle çizimleri görünce çok özeniyorum ama bir türlü istediğim sonucu elde edemiyorum maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berra,
      Çok teşekkür ederim. :)
      İlk başlarda kendim için ben de aynı düşüncelerdeydim fakat böyle çalışmalarla pratik yaptıkça insan kendindeki gelişimi de görebiliyor. Bu da motive olmamızı sağlıyor. Bu yüzden bol bol deneme yapmamız gerekiyor.^-^

      Sil
  5. Çook güzel olmuş ellerine sağlık 👏🏻🥰

    YanıtlaSil
  6. ya manzara yapmak daha kolay, insan veya hayvan boyamak daha zor, koyun yapıyon mesela karnı yere değiyor gibi oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Manzara resimleri de denemek istiyorum inşallah o da aklımda olanlardan biri. :) Koyun örneğine güldüm. ^-^

      Sil
  7. Çok sevdiğim suluboyaya giriş yapmak için özendirici oldu bu yayın :) Ben çok sevdim çalışmanızı. Tebrikler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos,
      Teşvik ettiysem ne mutlu bana. :) Teşekkür ederim güzel düşünceniz için. ^-^

      Sil
  8. Çok tatlış olmuş çizim. Ben fazlasıyla bu alanın içinde olsamda suluboyayla aramız nedense biraz mesafeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray Çiçek,
      Beğenmene sevindim. :) Aslında ilk başlarda zor olmasından dolayı suluboyaya karşı benim de biraz mesafem vardı ancak şuan baya içli dışlıyız. ^-^

      Sil
  9. İlkay,
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum. :)
    Çok yakında devamı gelecek inşallah.

    YanıtlaSil
  10. Çok tatlı bir çalışma olmuus :) Bende hobi olarak kendi halimde bir seyler çiziyorum bazen akrilik yapıyorum suluboyaya henüz cesaret edemiyorum bana en zor o geliyor çünkü :) Çalışmalarının devamını bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BUFFIY,
      Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. :) İlk başlarda ben de pek cesaretli değildim ama şimdi daha cesur davranarak yapıyorum resimleri. Bu yüzden adım atmak ve devamını getirmek önemli. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER