24 Mayıs 2021 Pazartesi

Marker Kalemlerle Çizim Yapmak

 



Sevgili okur,
Boş vakitlerimi değerlendirdiğim anlarıma çizim yapmayı da ekliyorum. Bazen saatlerimi aldığı olsa da çizimle uğraşmak, ortaya çıkacak olanı merakla beklemek güzel bir his. 
Bu defa çizmiş olduklarımı marker boya kalemleriyle renklendirmeyi denedim. Sulu boyayı çok sevsem de şu sıralar marker kalemlerin kullanımlarının hem pratik olması hem de kolay olması onları tercih etmemin başlıca sebeplerinden birkaçı.



İlk olarak 300 gramdan oluşan sulu boya kağıdına kurşun kalemle çizeceğim resimleri kaba taslak çizdim. Sonrasında en sevdiğim kısma geçiyoruz, renklendirmeye. 

Benim kullandığım marker kalemler iki uçlu. Bir ucu daha ince. Diğer ucu ise yatay şeklinde biraz daha kalın, geniş alanları boyamak için kullanımı ideal.  Resimlerdeki alana göre uçlarını kullanıp boyamaları tamamladım. Ardından da 01 ve 04 numaralı siyah mürekkepli kalemlerle çizimleri daha belirgin hale getirdim.



Tüm aşamalardan sonra en keyifli olanı da yapmış olduğunuz çizimi elinize alıp tebessümle bakıyor olmanız. Şayet yapmış olduğum çizimler beni hep gülümsetir, kendimi mutlu hissederim. 

Öyleyse resimlerle buluştuğumuz nice güzel günlere sevgili okur!

3 yorum:

  1. yaa ne güzel ne zevkli bir uğraş, şu kalemleri not aldım, alayım ben de :)

    YanıtlaSil
  2. İlkay,
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER