11 Mayıs 2021 Salı

Seo Bok

 


Seo Bok, Güney Kore 2021.

Başrollerini Gong Yoo ve Park Bo Gum gibi usta oyuncuların yer aldığı filmde olaylar dünyanın ilk klon insanı olan Seo Bok’un (Park Bo Gum) etrafında geçmektedir.

İlk klon tüm insanlıktan gizli bir şekilde üretilerek, üzerinde deneylerin yapıldığı korunaklı ve güçlü bir yerde muhafaza edilmektedir. Seo Bok’un yaşamı dört duvar arasında deneylerle süregelirken bir yandan bilim insanları ölümsüzlüğün sırrını ortaya çıkarmanın peşindedirler.

Bilim insanlarının yanı sıra ilk klondan haberdar olan ve sonsuz yaşam arzsunun peşine düşmüş birtakım kötü adamlar Seo Bok’u ele geçirmenin planını yaparlar. Bu konudan haberdar olan Kore Hükümeti eski istihbarat ajanı olan Gong Yoo’yu Seo Bok’u koruması için tekrar göreve alırlar.

Seo Bok’un yakın koruması haline gelen Gong Yoo, onun dünyanın ilk klonu olmasından ziyade deneylerle çok fazla acıya maruz kaldığını ve hiçbir insan hakkına sahip olmadığının farkına varır.

Seo Bok ve Gong Yoo birlik olup peşlerinde olan kötü adamlara karşı savaşırlar. Aksiyon, bilimkurgu türündeki filmde oyunculukların performasları fevkaladenin üzerinde. Gerek görüntüler gerekse ses efektleri film karelerine olağanüstü şekilde yansıtılmış. Film her ne kadar aksiyon türünde olsa da çoğunlukla sakin ilerlemekte. Film karelerinde ise daha çok duygusallık ön planda yer almakta. Karakterlerin kendi aralarında söyledikleri replikler izleyiciyi derin düşüncelere itmekte.


6 yorum:

 

BİRPEMBESEVER