7 Şubat 2023 Salı

Yeşilay’da bir gün



Hâlâ çok taze bir yara gibi süren bu acı için bugün Yeşilay kapsamında İstanbul’un dört bir yanından gelen tüm yardımları organize bir şekilde kolilere ayırmak için gönüllüler olarak bir araya geldik. Sabah 10.00 gibi Üsküdar Belediyesi’nin gönüllülere ayırmış olduğu spor tesisinde toplanma gerçekleşti. 

Öncesinde gece geçmek bilmedi. Belki de hepimiz için uzun ve soğuk bir geceydi. Sabah uyandığımızda devam eden kar yağışıyla birlikte buz tutmuş yolları da görünce yardım planı için hazırladığımız eşyaları teslim etmeyi ve gönüllü çalışmamızı mecburen yarına ertelemeye karar vermiştik.

Zorlu hava şartları bir yana dursun yardım etmeye gidememeye içimiz el vermedi. Yanımıza bebek bezleri, yetişkin bezleri, bebe bisküvileri, hijyen malzemelerini de alarak Yeşilay’da gönüllü görev almak için yola koyulduk. 

Vardığımız yer ana baba günüydü. Herkes bir şekilde kalabalığa dahil oluyor ve görev dağılımını bilmeksizin canla başla çalışıyordu. Birbirini tanımayan onlarca insan bir arada tek gaye uğruna çalışıyordu. İstanbul’un her köşesinden gelen kıyafet, gıda, hijyen yardımları tek tek kategorilere ayrılarak kolilelere bölüştürüldü. Yaşamaya çalışan depremzedeler için bir şeyler yapabilmek bir nebze de olsa iyi hissettirdi. Sanırım yardımlar yarın da devam edecek.

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah depremzedeler için faydası olmuştur.

      Sil
  2. Gönüllülerden ve yardım eden herkesten Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bu ülkeye dair umudumu hep diri tutan bir iddiam var ki o da sen gibi gençlerin sayıca çokluğu... İyi ki varsınız ve çoksunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Yorumunuz öyle umut verici ki… Birkaç haftadır umudunu kaybetmiş olan bana iyi hissettirdi. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. deeptone,
      İlk bir hafta yardım kolilerini paketleme süreci devam etti. Şu an devam etmiyor diye biliyorum.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık.. Umarım bir daha böyle zamanlar yaşamayız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dear Monarosa,
      İnşallah…
      Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER