8 Ekim 2022 Cumartesi

Red Eye

 


Gece Uçuşu, ABD 2005.

Başrollerini Rachel Mcadams ve Cillian Murphy’nin paylaştığı film; ünlü bir otel zincirinde resepsiyonist olarak çalışan Lisa’nın, büyükannesinin ölümü üzerine Miami’ye yapacağı uçak yolculuğunda tanımadığı bir adam tarafından rehin alınması üzerine gelişen olayları izliyoruz.

Lisa, uçak yolculuğundan korkan biri olsa da büyükannesinin ölümüyle babasının yanına Miami’ye gitmek için yola çıkar. Havalimanına varır ve bineceği uçağın rötar yapacağını öğrenir. 

Bu gece uçuşunun gerçekleşmesine dakikalar kala yolcular Miami uçağına alınır. Lisa gergin bekleyişin sonunda uçağa biner ve yan koltuğunda oturan Jackson adlı adamın bu yolculukta onun kabusu olacağını da bilemez.

Genç adam uçak havalandıktan sonra Lisa’nın çalıştığı otele telefon etmesini ve o gün otele giriş yapacak zengin bir iş adamının oda numarasını kendi istediği oda numarasıyla değiştirmesini; yoksa babasının rehin alındığını ve tek bir telefonla öldüreleceğini söyler.

Lisa bir saat sürecek olan bu uçak yolculuğunda korku ve panik dolu anlar yaşayacaktır. Diğer yandan onu tehdit eden bu adamdan kurtulmanın planlarını yapacaktır. Gerilim-korku türündeki film oldukça akıcı ve sürükleyici bir şekilde işenmiş. 

6 yorum:

  1. Film ilginç, heyecanlı:) Türkçeleştirilmiş adı ise benim için daha ilginç ki çok severek okuduğum, ince (110 sayfa civarı, 1900 yıllarda filmi de yapılmış) bir kitabı hatırlattı ki bir posta taşıyan pilotun uçuşunu ve yanlızlığını anlatır, bulunur mu çok emin olmamakla birlikte yine de şuraya adını bırakim, belki kütüphanelerde rastlaşırsınız:) Gece Uçuşu-Antoine De Saint Exupery.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Film gerçekten çok iyiydi. Önerdiğiniz kitabın konusu da ilginçmiş. Kitabını bulabilirsem okuyayım, olmadı filmini izlerim. Teşekkür ederim önerileriniz için.

      Sil
  2. konu iyi, iki oyuncu da çok iyi :) hemen izlerim :)

    YanıtlaSil
  3. İlginçmiş, ama yok ben almayım, gerilim sevmiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Gerilimi olan bir filmdi ama yine de harikaydı. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER