31 Ekim 2022 Pazartesi

Ekimin Son Günü

 



Birkaç gündür soğuk algınlığı ve nezle karışımı bir rahatsızlık geçirmekteydim. Çok şükür bugün daha iyiyim ve biraz kendime gelebildim. Hasta olmadan önce akşam üzerine doğru yürüyüşler yapmaya başlamıştım. Sonrasında başlayan kısa aralıklı hapşurmalar bir şeylerin habercisi olmuş olacak ki kırgınlık ve halsizlik kapımı çalmış oldu işte.

Sokaklardaki ağaçlar çoktan rengarenk renklere büründüler. İçimden dışarıya çıkmak, kendimi doğanın içerisine atmak ve sonbahar resimleri çekmek geçse de henüz tam iyileşmeden bunu yapamayacağım gibi gözüküyor. Önce bağışıklığımı güçlendirmeli sonrasında ise güzel sonbahar resimleri çekmeye gitmeliyim.

Yaşadığım ilçenin belediyesinin aylık etkinliklerini takip etsem de kültür-sanat adına pek verimli çalışmalar bulamıyorum. Bu yüzden de Üsküdar’ın etkinliklerini takip ediyor ve uygun etkinlikler buldukça katılmaya gayret ediyorum. Özellikle sonbahar ve kış aylarında her aya bir yetişkin tiyatrosu koymaları çok iyi oluyor. Geçen yıl katıldığım Ölü Ozanlar Derneği tiyatrosunu bu ayda da yapmışlardı. Çok beğendiğim bir tiyatro oyunu olarak hafızamda kalmıştı. Kasım takviminde de Moliere’den bir tiyatro oyunu gösterilecekmiş. Fırsat olursa buna da gitmeyi istiyorum.

Çok hızlı geçen bir ay oldu. En sevdiğim aya ise saatler kaldı. Kışın habercisi, kasım ayına. Kasımda doğduğumdan mıdır neden bilmiyorum ama en sevdiğim ay olmuştur hep. Bir sonraki ayda sağlıklı bir şekilde yapmak istediğim birçok şey var. 

Sevgili okur,

Hepimize güzel, sağlıklı ve huzurlu bir ay olması dileğimle.

12 yorum:

  1. Aaa ben görmemiştim Moliere'i, bende bakayım.
    Ve de çok ama çoook geçmiş olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Henüz kayıtlar açılmamış sanırım. Her gün takip etmek gerek.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun, İstanbul sanatsal imkanlarıyla en sevdiğim şehirlerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Teşekkür ederim.
      İstanbul’un avantajlarından biri de bu dediğiniz gibi. :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Bugün dışarı çıkınca dökülmüş sarı yapraklardan topladım biraz. Her yer sonbahar rengine bürünmüş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Teşekkür ediyorum. Bir ara sınıfımdaki camları süslemek için sonbahar mevsiminde yaprak toplamıştım, o anım canlandı böyle deyince. :)

      Sil
  4. bugünlerde herkes hasta oluyor ortada virüs var herhalde :) geçmiş olsun :) kasım ayı da güpgüzel geçsin o zamaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet öyleymiş, duydum bunu. Teşekkür ederim, daha iyiyim. :)
      Evett güzel geçsin inşallah.

      Sil
  5. Selaaam! Blogger'da yeniyim. Sizi de takibe aldım. Blogumu incelemeye davet ediyorum, teşekkür ederim. Görüşmek üzere 👋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MAKYAP,
      Merhabalar,
      Hoş geldiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Ben de uğrayacağım en yakın zamanda. Görüşmek dileğiyle, sevgiler. :)

      Sil
  6. İlkay,
    Sen de mi hastasın, geçmiş olsun. :/
    Teşekkür ederim güzel dileklerin için. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER