1 Kasım 2022 Salı

20th Century Girl

 


20th Century Girl, Güney Kore 2022.

Film, izleyicileri 1999 yılına götürüyor. Bir grup liseli gençlerin etrafında gerçekleşecek olaylarda Bo Ra adındaki sevimli ve hayata hep pozitif bakan bir genç kızın başından geçecek olan bir aşk hikayesi karşımıza çıkıveriyor.

Bo Ra, en yakın arkadaşının hoşlandığı çocuğu onun için yakın takibe almak zorunda kalır. Çünkü en yakın arkadaşı hastalığından dolayı kısa bir süreliğine Amerika’ya ameliyat olmak için gidecektir. İki yakın dostun birbirlerinden uzak kalacağı bu süreçte arkadşaının ilk aşkı ile ilgili bilgiler toplayıp onu haberdar edeceğini söyleyen Bo Ra, gerçekten de sözünü tutar ve okulun ilk gününden itibaren arkadaşından yalnızca adını öğrenmiş olduğu çocuğu takibe başlar.

Bo Ra, arkadaşının ilk aşkıyla ilgili bilgiler topladıkça bu bilgileri yakın arkadaşıyla bilgisayar üzerinden paylaşır. Zaman geçtikçe bilgi topladığı erkeğin yanında hep beliren başka bir erkek de Bo Ra’nın dikkatini çeker. Bu erkekle yakınlaşmaya başlayan Bo Ra, kendisini hiç beklemediği ve ummadığı bir aşk üçgenin içinde bulur. 

Romantik-melodram türündeki film, hiç beklenmedik bir gidişata ve sona sahip oluşuyla izleyiciyi şaşırtıyor. Kapleri ısıtan bir aşk hikayesi.

8 yorum:

  1. Eski bir film mi bu ya, bana adı çok tanıdık geliyor ama konuyu okuyunca izlemediğimi anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Bu yıl çıkan bir film. Oyuncular tanıdık gelmiştir belki. Çok tatlı bir filmdi. :)

      Sil
  2. Baya merak ettim bende şimdi,izlenecekler listem baya kabardı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim,
      Çok hoş bir filmdi. Benim liste de öyle. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER