8 Kasım 2022 Salı

Alice in Wonderland

 


Alis Harikalar Diyarında, Birleşik Krallık 2010.

Filmin yönetmenliğinde Tim Burton; oyuncu kadrosunda ise Johnny Depp, Mia Wasikowska, Michael Sheen, Helena Bonham Carter, Anna Hataway gibi ünlü isimler yer alıyor.

Linda Woolverton’ın aynı adlı çocuk kitabından uyarlanan filmde Alice, güçlü fikirleriyle öne çıkartılan genç bir kız karakter olarak karşımıza çıkıyor. 

Alice, ailesinin çevresinde düzenlenen sosyetik bir cemiyetin balosuna katılır. Bu baloda sürpriz bir evlilik teklifi alacağından da habersizdir. Bu evlilik teklifiyle şaşkınlığa uğrayan Alice, etrafındaki insanların onu evet kelimesine iten baskıcı bakışlarından biraz olsun uzaklaşmak için kısa süreliğine o ortamdan ayrılmak için izin ister. 

Ardına bakmadan uzaklaşan genç kız, yeşilliklerin içerisinde beyaz bir tavşan görür. Büyük bir merakla bu tavşanı takip eden Alice, bir ağacın dibindeki çukura yuvarlanarak düşer ve böylelikle harikalar diyarına yolculuğu başlar.

Burada kendisini rüya aleminde sansa da çok geçmeden gerçekliğin içerisinde olduğunu fark eder. Harikalar diyarında hüküm süren Beyaz Kraliçe’nin tacı kız kardeşi Kırmızı Kraliçe tarafından elinden alınmış; harikalar diyarı hiç olmadığı kadar kötü yönetilmeye başlamıştır. Bu durumu tersine çevirecek tek güç de Alice’in ellerindedir. Alice’in harikalar diyarındaki maceraları buraya düşmesiyle başlayacaktır.

Filmin sonunda ise Avril Lavigne’nin büyüleyici sesiyle söylediği şarkı bizlere eşlik ediyor.

şarkı için buraya tıklayınız


9 yorum:

  1. unutmuşum bunu yaa izleyim bi daha :) sevilmez miii film de şarkı da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Filmin ikincisi de mi varmış, tam emin değilim ama var sanırım. Onu da izlemek istiyorum.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim,
      Kesinlikle! Katılıyorum yorumunuza.

      Sil
  3. İzlememiştim ben ya hatta okumamıştım da ama neden bütün hikayeyi biliyorum Allah bilir. :D Geçen sene Zorlu'da yerli yapım gösterisini izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Çocukken hikayesi çok karşımıza çıkardı. Belki seninde oradan aklında kalmış olabilir. Benim öyleydi. :)
      Müzikal gibi bir şeyi vardı, o mu? Ona gitmek istemiştim ama kısmet olmadı.

      Sil
  4. fantezi edebiyatı harika eserlerle dolu gerçekten de, film de harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Gerçekten de öyle. Bir de bu eserler iyi yönetmen ve oyuncularla buluşup ortaya muhteşem bir film çıkartılıyorsa çok şahane oluyor.

      Sil
  5. İlkay,
    O kadar güzel bir filmdi ki. Oyuncuların makyajları, kostümleri; filmde kullanılan görseller ve ses efektleri harika ötesiydi.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER