2 Kasım 2022 Çarşamba

Sevgili Dost #50

 



Sevgili dost,

Sen de kayan yıldızları izlemeyi sever misin? 

Peki, ya gökyüzüne bakmayı? 

Son birkaç gündür geceleri gökyüzü apayrı bir güzellikte. Karanlığın geceye örtü olduğu gökte yıldızlar, ışıl ışıl parlamakta. Uzun zamandır böylesine yıldızı gökyüzünde ve şehrin orta yerinde bir arada görmemiştim. Gördüğüm ilk anda büyülendim, hayranlıkla seyre daldım o yıldızları. 

Sevgili dost,

Gün doğumu mu yoksa gün batımı mı?

İkisi arasında çok düşünsem de tercihim gün batımı olurdu sanırım.

Gün batımı renklerini daha çok seviyorum. Tıpkı Monet’in o birbirinden harika renklerle yer verdiği eserindeki gibi. Bir de gün batımının ardında saklı kalan tatlı bir hüzün varmış gibi. İşte o tatlı hüznü de seviyorum. 

Sevgili dost,

Eğer bir yerlerde gün batımını izliyorsam yanıma eşlik edecek bir müzik de olur benimle. Tabii bazen dalgaların sesine kulak vermek de gerekebilir. Bir de mümkünse kalabalıktan uzak bir yer olmalı. İnsan kalabalığından, koşuşturmasından ve gürültüsünden uzak bir yerde gün batımını izlemek ne hoş olurdu. 


Sevgili dost,

Gökyüzüne bakalım, yıldızları sayalım.

9 yorum:

  1. Yine müthiş, sıcacık bir yazıydı, güne gülümsettin:) Okurken bir şarkı dönmeye başladı zihnimde, taaa eskilerden. Belki biliyorsundur, ama ben yine de her ihtimale karşı linkini şuraya bırakıyorum:)

    https://www.google.com/search?tbm=vid&q=sound+of+silence&sa=X&ved=2ahUKEwjwifvCpJH7AhViS_EDHbXkDGoQ8ccDegQIDBAD&biw=1365&bih=696&dpr=1#fpstate=ive&vld=cid:8189256c,vid:fGvCSgDMfsE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)
      Şarkıyı dinliyorum şimdi, teşekkür ederim ben de.

      Sil
  2. Gün batımı ve yıldızları çok severim, şimdi bakıp bir dilek tutacağım, güzel yazı olmuş severek okudum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim,
      Gün batımı ve yıldızlar. Birbirlerinin tamamlayıcısı gibiler. Dilek tutmadan olmaz tabii. :) Beğenmene sevindim, teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Sevgili dost,

    Yazın öyle güzeldi ki dinlendirici bir mola gibiydi okumak. Ben gündoğumunu tercih ederdim. Herkes, hatta şehir bile uyurken; uyanık olmanın başka bir canlandırıcılığı var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Beğenmene çok sevindim. Gün doğumu da çok güzel. Aslında hepsinin farklı bir albenisi var. :)

      Sil
  4. İlkay,
    Teşekkür ederim güzel yorumun için. :) Bende de bazen değişkenlik gösterebiliyor gün doğumu ya da gün batımı meselesi fakat şu aralar tercihim gün batımından yana.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER