6 Aralık 2022 Salı

Character

 


Character, Japonya 2021.

Keigo Yamashiro, manga sanatçısıdır. Yaptığı çalışmaların iyi bir sonuç getirmemesi iş vereni tarafından pek hoş karşılanmasa da Keigo, manga çizimlerine hız kesmeden devam eden azimli bir karakterdir.

Bir gün asistanlığını yaptığı manga ustasından bir görev alan Keigo, çizim defterini ve kalemlerini yanına alıp görevi gerçekleştirmek üzere yola çıkar. Görevi ise mutlu bir aile ortamını yansıtan ev bulup bunu çizimine yansıtmaktır. Sokak sokak dolaşan Keigo nihayet bir evde karar kılar ve o evi uzaktan seyredip bir yandan da çizmeye başlar. Tam bu sırada evin içinden yüksek sesle çalmakta olan bir müzik işitir. Etraftaki komşular gürültüden dolayı bağrışmaya başlar fakat içeriden kimse bu kargaşıyı işitmez. Keigo da evdekilerin duymadığını düşünerek evin kapı ziline basar. Ancak bu esnada evin kapısının açık olduğunu fark eder. İçeriye giren Keigo, salona vardığında yemek masasında katledilen dört aile üyesiyle karşılaşır. Olayların şokunu henüz atlatamamışken evden çıkmakta olan katili de gizlice görür. 

Olay yerine gelen polisler, Keigo’yu sorguya alırlar. Keigo, polislere yalan söyler ve katili görmediğini belirtir. Bu dehşet verici ölümü ve katili bir sonraki manga çizimlerinde kullanır. Çizdiği manga çok satanlar listesine girer ve Keigo birden popülerlik kazanmaya başlar. Böylelikle diğer mangalarında da katili kullanmaya devam eder ancak ortaya kurgusu olan yeni ölümleri de çizmesi gerekmektedir. Katil ise Keigo’nun manga çizimlerindeki ölümleri taklit ederek ona akılalmaz bir oyun oynamaya başlayacaktır.


12 yorum:

  1. Valla yazın film için fazlası ile kışkırtıcı. Merak etmedim değil, her ne kadar bu sinemaya uzak olsam da. Bir ikilemin tam orta yerindeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Psikolojik gerilim tadında bir film. Ben beğenerek izlemiştim. Vaktiniz olursa izlemenizi tavsiye ederim. :)

      Sil
  2. izledim çok ilginç sert iyi vahşiydi :)

    YanıtlaSil
  3. Sonunu izlememiştim, konu ilgili çekici olsa da oyuncular nedeniyle ısınamadım. Bence katil ve diğer adamı oynayan yer değişse daha güzel olurmuş. Katil çok çocuksu geldi bana, bu da hikayeyi gerçekçi bulmama engel oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Evet, katil bana da çok çocuksu gelmişti. Belki dediğiniz gibi karakterler yer değiştirebilirdi. Fakat oyunculuklarını beğenmiştim. :)

      Sil
  4. İzlenecekler listeme koydum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. İlk böyle bir sevimi başlayıp, tövbe est... diye bitirdim yazıyı okumayı. Gece gece izlemesem daha ii sanırım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Evet, gece izlenmelik bir film değil. Biraz vahşeti bol bir filmdi.

      Sil
  6. Ben de izledim ve yorumunuzdan sonra buraya geldim hehe :) Çok şeker bir seri katil olması hoşuma gidiyor. Shun Oguri ve Masaki Suda'yı sevdiğim için görmüş ikisinin de rollerini beğenmiş ama katilin sevimli psikopat haline düşmüştüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tefrika,
      Çok başarılı aynı zamanda da etkileyici bulduğum bir filmdi. Ben oyuncuları pek tanımıyorum. :) Konusunu okuyup merak edip izlemeye başlamıştım. İyiki de izlemişim. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER