10 Aralık 2022 Cumartesi

Bir Küçük Cumartesi Meselesi

 


Teslim tarihini birtakım sebeplerden dolayı erteledğim kitaplarımı, nihayet bugün geri vermek için yola çıktım. Öncesinde güne erken başlamanın verdiği zindelik, kapalı ama soğuk olmayan hava, kimileri için henüz başlamamış bir gün… Ben ise etraf kalabalıklaşmadan hazırlanıp evden çıkıp yola koyuldum.

Durağa vardığımda giyinişiyle geçmişi adeta günümüze getiren yaşlı bir amca görüyorum. Bana kütüphane yolculuğumda eşlik eden kız kardeşimin, yaşlı amca dikkatini çekmeyi başarıyordu. Zihnimden geçen düşünce ise yanımda fotoğraf makinesinin oluşu ve o anın resmini çekip sonrasında çizim defterim ve boya kalemlerimle ve tabii biraz da hayalgücümün kattığı renklerle yaşlı amcayı çizmek oluyordu.

Kütüphaneye varıyoruz ve farklı raflarda kitap arayışlarına girişiyoruz. Uzun zamandır rafta olmasını beklediğim bir kitabın ödünç durumunun müsait olduğunu görmek beni sevindiriyor ancak kitabı bulamıyordum. Bu konuda görevliden istediğim yardım sonucunda kitabımı buluyorum ve ödünç alacağım ikinci kitap için arayışlara giriyordum. İkinci kitap seçimim ise tamamen spontane bir şekilde gerçekleşiyordu. 

Dönüş yolumuzda bize çiseleyen yağmur eşlik etti. Aralık ayının ortasına yaklaşmışken bugün havanın nasıl oluyor da bu kadar ılık hissettirmesi hakkında konuşuyoruz. Akşamüstü Afad’dan aldığım iki günlük acil hava durumu duyurusu üzerine bugün ılık geçen havanın sebebinin aslında beklenen fırtına öncesi sessizliği çağrıştırdığı aklıma geliyordu. 

Şimdi, yeni kitaplarım ve ben baş başayız. 

Uzun zamandır okumak istediğim kitabı neredeyse bitirmek üzereyim. 

Tıpkı yazdığı yazının sonuna yaklaşmakta olan bir yazar gibi.

Huzurlu ve mutlu akşamlar.

11 yorum:

  1. Uzun zamandır okumak istediğiniz kitabı merak ettim doğrusu, aradığım kitabı bulmak beni de çocuk gibi heyecanlandırır :)) Size de huzurlu ve mutlu geceleeerr

    YanıtlaSil
  2. İlkay,
    Evet paylaşacaktım fakat birkaç tane daha çizim yapmak var aklımda. Hepsini toplu paylaşabilmek adına. :) Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. İstediğiniz kitabı bulup okumanız sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. Havalar burada iyi gidiyor kış koşullarına göre. İç Anadolu ise buz gibi olur kış aylarında, İstanbul'a geldiğimden beri kışı unuttum. :)
    İyi okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Evet, bugün hava güzeldi. :) İç Anadolu gerçekten soğuk olur.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Yazının öyle bir huzurlu havası var ki, bir beş dk dur dedi sanki bana. :) Yeni kitaplarını sevdin sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Bunu duymak, beni çok mutlu hissettirdi. Güzel düşüncen için teşekkür ederim. :) Evet, bu ay için güzel kitaplar aldım.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER