11 Aralık 2022 Pazar

The Notebook



The Notebook, ABD 2004.

Ryan Gosling ve Rachel Mcadams’ın başrollerini paylaştığı film; bakımevinde kalmakta olan yaşlı bir adamın elinde tuttuğu eski bir defterde yer alan aşk hikayesini, geçmişini ve hafızasını kaybeden yaşlı bir kadına anlatmasıyla başlıyor.

Kitaptaki hikaye ise bizi 1940’lı yıllara götürüyor. Güney Carolina’da yer alan Seabrook Adası’nda yaşayan Noah’ın tüm yaşamı, aynı yıl adaya yaz tatilini yapmak için gelecek olan Allie’nin gelmesiyle alt üst olacaktır. İki genç, adada gerçekleşen bir karnaval gecesinde tanışırlar. Aralarında sınıfsal ve ekonomik farklılıklar olmasına rağmen iki genç gün geçtikçe birbiri hakkında daha çok şey bilmek isteyecektir. Böylelikle aralarında arkadaşlıkla başlayan yakınlık aşka dönüşmeye başlar. 

Allie’nin ailesi bu aşka karşı çıkarak onun Noah ile görüşmesini istemezler. Adadan apar topar ayrılırlar. O dönem 2. Dünya Savaşı’nın yaklaşmasıyla her ikisi de ayrılıkla gelişen hayatlarında yeni değişikliklere gitmek zorunda kalırlar. Noah her şeye rağmen Allie’ye ayrıldıktan sonra bir yıl boyunca her gün mektup yazar. Yazdığı mektuplar ise Allie’ye asla ulaşmaz.

Aradan yıllar geçer. Noah ve Allie’nin çok başka yaşamları vardır. Allie yeni bir hayata adım atacakken Noah ile yeniden karşılaşır.

Film, dram-romantik türdedir.

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Ben izlemek için geç kalmışım. :)

      Sil
  2. bu filmi arada bir izliyorum iyi film özel bir film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Benim ilk izleyişim oldu. :) Evet, konusu hüzünlü olsa da özel de.

      Sil
    2. ya şey de öylee, aynı yıldızın altında filmi :)

      Sil
    3. deeptone,
      Baktımm, romantik-dram türde o da. İzleyeceğim, sağol. :)

      Sil
  3. Keyif veren, anlatıldığı dönemlere ışınlanmak istediğim bir filmdi. Her ne kadar dram işlense de huzur verici bir yanı da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komet,
      Kesinlikle, özellikle başrol karakterlerin karşılıklı replikleri ve arka planların ambiyansı etkileyiciydi.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER