1 Aralık 2022 Perşembe

Glass

 


Glass, ABD 2019.

Serinin ilk filmi 2000 yılında izleyiciyle buluşuyor. Bu ilk film yani Unbreakable’de Bruce Willis ve Samuel L. Jackson rolleri paylaşıyor.

İkinci film 2016’da izleyici karşısına geçiyor. İkinci film Split’te ise çoklu kişilik bozukluğuna sahip olan ana karakterin rolünü üstlenen oyuncu James McAvoy, filmin devamı olarak karakter rolünü de üstleniyor. İkinci film serisinde yalnızca bu karaktere odaklanıyoruz. Tıpkı serinin ilk filmi olan Unbreakable’da Bruce Willis ve Samuel L. Jackson’ın başından geçenlere tanık olduğumuz gibi film, belli bir akış içerisinde ilerliyor.

Glass filmi ise serinin üçüncü filmi. Bu filmde birinci ve ikinci filmde yer verilen üç karakterin yolunun kesişmesini ve sonrasında gerçekleşen olayları seyrediyoruz. 

Bruce Willis filmde, aşırı güçlü ve bedensel olarak asla zarar görmeyen bir yapıya sahip karakteri canlandırırken; Samuel L. Jackson ise cam kemik hastalığına sahip olmakla birlikte şeytani zekasıyla düşmanını yenen özel gücü sayesinde kendini koruyan bir karakteri canlandırır. James McAvoy’u ise kişilik bozulukluğunun meydana getirdiği en zor ve başa çıkılması en güç karakteri olan The Beast’i canlandırırken izliyoruz. 

Bu üç karakter tedavi amaçlı bir psikiyatri kliniğine yatırılır. Birbirinden asla haber alamayan karakterlerin eski sağlığına kavuşmasından sorumlu olanlar psikiyatr, onları tekrar topluma kavuşturmayı ve kendilerini süper kahraman sanrısından kurtarıp eski yaşamlarına döndürmeyi hedefler. Ancak klinikte gerçekleşecek bazı olaylar sonucunda üç karakter bir araya gelirler ve onları buraya kapatan insanların gerçek niyetlerini gün yüzüne çıkartmayı amaç edinirler. 

Film, gerilim-fantastik türdedir.

3 yorum:

  1. yeni izledim ben de :) bence ilki daha heyecanlıydı, split olan, bu filmde artık canavar olduğunu bildiğim için heycanlanmadım :)

    YanıtlaSil
  2. İlkay,
    Ben de ilk filmi izlemeden ikinciyi izledim ama hiç haberim yoktu. :)
    Üçüncüyü de ilki izlemeden izledim. O yüzden bağlantıları pek anlayamadım. En iyisi önce ilki izlemek dediğin gibi.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER