12 Eylül 2018 Çarşamba

SEVGİLİ DOST #11





Sevgili dost,
Bazen, hatta çoğu zaman, hayata kaptırıyoruz kendimizi. Bir şeylerin peşinden gidiyoruz. Mutlu olmak, sevmek, sevilmek, kabul görmek, hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Sanki hep bu dünyaya kazık çakacakmış gibi bütün hayallerimiz buraya ait oluyor.

Sevgili dost,
Unutma ki dünya bir durak. Yani burası geçici bir durak. Sen de burada yolcusun. Tıpkı benim gibi. Ne bir eksiğini ne de bir fazlasını götürebileceksin ardından.

Sevgili dost,
Ölüm de ansızın gelir kapına. Ne bir şans isteyebilirsin ne de bir erteleme. Bugün iki ölüm haberi aldım. İkisi de peş peşe oldu. Vefat edenler yabancı da olsa benim için yine de kendimi ölüme yakın hissettim. Çünkü ölüm, hiç kimseye yabancı gözükmeyecek..

Bu yüzden sevgili dost,
Bu hayat yaşamak için gerçekten çok kısa. 




6 yorum:

  1. Ne tesadüf ki bu günlerde üzerinde epeyce düşündüğüm bir konuda yazmışsın, insan düşündükçe her şeyin aslında ne kadar anlamsız olduğunun farkına varıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, bu yüzden bu hayat yaşamak için fazlasıyla yorucu ve kısa..

      Sil
  2. Hayatın manasını ararken insan bu cevapları buluyor. Bir yol var başı ve sonu olan geriye dönemezsin, duramazsın da. O yolun bir yerindesindir. Sonu var yani her şeyin. ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Bu geçici hayatın hem sonu hem de başlangıcı ölüm oluyor.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER