3 Ağustos 2018 Cuma

EVDE KAKTÜS BAKIMI





Kaktüsüm boy atmaya devam ediyor. Yaz ayından itibaren hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Boyu uzadı. 😇 İnsan mutlu oluyor bu halini görünce. Çünkü neredeyse 10 ay oldu bu kaktüsü elime alalı. Hiç büyümeyecek diye düşünürken yaz mevsimi ile birlikte büyüme gözlemledim.

Bu süreçte birçok kaktüsümü de kaybettim. Bu kötü olsa da artık ne yapıp yapmayacağımı az çok biliyorum. Suya ne zaman ihtiyacı olduğunu, toprak değişimine ne sıklıkla ihtiyacı var anlayabiliyorum.

Yaz sezonuna geçmemizle birlikte kaktüsüme de 4-5 günde bir su vermeye çalışıyorum. Bir çay bardağının yarısı kadar. Su verirken gövdeye temas etmemesi önemli. Kaybettiğim diğer kaktüslerimin bazısı bu yüzden öldü.

Sonbahar-kış sezonunda ise ayda 1-2 kere su vermek yeterli oluyor. Zaten kaktüsün toprağına bakınca sana su ihtiyacının olup olmadığının sinyallerini belli ediyor. Akşam vakti suyunu verebilirsin. En iyi vakit olduğu söyleniyor. Bir de kaktüsleri direkt öğlen güneşine maruz bırakmamalısın. Çok etkileniyorlar direkt güneşe maruz kalırlarsa. Gün ışığı gören ve hava alan bir yerde olması yeterli.

Evet, aslında çok bakım istemeyen bir bitki olarak görünse de öyle olmadığını zamanla anlamış oldum. İnşallah birlikte çiçek verdiği günleri de görürüz.   

6 yorum:

  1. Uzun zamandır kaktüsumuz var boyu hızla uzuyor ama çiçek vermiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba çok uzun mu sürüyor bu çiçek açma süreçleri? 🙊

      Sil
  2. Merhabalar,

    Kaktüs bakımına dair yazınızda paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkürler. Ben kaktüsleri çok seviyorum, çünkü hem görüntü olarak çok sevimli bir çiçek hem de bakımı oldukça kolay. Toprağını çok sulamamak gerekiyor. Kaktüsü, bulunduğu ortamın sıcaklığına göre sulamak gerekiyor. İzninizle, ben de kaktüs bakımıyla ilgili hazırladığım yazıyı, faydalı olması adına sizinle paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/cicek-bakimiyla-ilgili-pratik-bilgiler/ Okursanız çok sevinirim.

    Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru,
      Merhaba,
      Düşünceleriniz için teşekkür ediyorum ben de. :)
      Faydalı yazınıza ben de göz atacağım, huzurlu günler dilerim. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER