28 Ağustos 2018 Salı

FIGHT CLUB




Fight Club, Dövüş Kulubü.

Chuck, ünlü bir otomobil firmasında satış görevlisidir. İyi bir işe, eve sahip olsa da hayatından pek de memnun değildir. Arkadaşlara da sahip değildir. Mutlu bir yaşama sahip olamaması ile birlikte uyku problemleri yaşar ve doktora gider. 

Doktor, ona hayatında her şeye sahip olduğunu ve ondan daha kötü durumda insanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyleyerek kanser hastalarının düzenlemiş oldukları terapi gruplarına katılmasını ister.

Böylelikle artık Chuck'ın yeni bir uğraşı olur. Hasta değilken kendini birden daha kötü durumda olan insanların arasında bulur. Chuck, yaşıyor olduğu bu hayatta tüketici konumunda olmaktan bıktığını anlar. Bir akşam evine dönen Chuck, evinde yangın çıktığını görür. Çok sevdiği eşyaları artık birer harabedir. Kalacak yeri de yoktur. 

Bir uçak yolculuğu sırasında tanışmış olduğu Tyler Dursen'ı arar. Ve hayatı bu telefon konuşması ile değişir. Chuck artık eski düzenli ve kurulu hayatındaki gibi sürekli tüketici konumunda olan bir insan değildir. Tyler ile kurmuş oldukları Dövüş Kulübünün aranan isimlerinden olacaktır.


Sonlara doğru yine şaşırtan ve ters köşe yaptıran filmlerden biriydi.

8 yorum:

  1. Kitabını okumuştum Fight Club'ın... Gerçekten baş yapıttır benim için...

    YanıtlaSil
  2. Severek izlediğim filmlerden birisi diyebilirim. Brad Pitt bu filmde ayrı bir hoş geliyor gözüme :D Kitabı da güzeldi zira

    YanıtlaSil
  3. Sanırım izledim ama hatırlamıyorum. Yeniden izleyeyim.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER