19 Ağustos 2018 Pazar

GÜNE ERKEN BAŞLAMAK





Günaydıınn!
Bu sabah güne erken başladık. Hayatıma ekleyeceğim yeniliklerden biri de sabah yürüyüşleri olacak bundan sonra. Bugün ilkini gerçekleştirmiş olduk. Güne erken başlamak benim daha zinde ve dinç olmamı sağlıyor. 
Erken saatlerde çıkınca hiç insan da olmuyor çevrede. Üstelik etrafta az araba sesine maruz kalmış oluyoruz.

Yürüyüşü yaptık. Yokuş inip çıktık. Merdivenleri de unutmadık. 
Ve günün hasılatı ise şöyle oldu;


Yürüyüş yaparken fark ettim ki çevreyi gerçekten çok kirletiyoruz. Evet, biz insanlar. Yeşil alanlarımız bile bir sürü çöple dolu. Çöp kutusuna çöpleri atmak mı zor geliyor anlamıyorum bunu. Gerçekten çok yazık, gördükçe çok üzüldüm. Aynı çevreyi paylaştığımız hayvanların bile biz insanlardan daha temiz olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu konuda daha hassas ve bilinçli olalım ayrıca çöp atanları da uyaralım. Biliyorum, biraz kamu spotu gibi oldu ama dayanamıyorum böyle şeylere. Sessiz kalamıyorum. 🙈



Bu da bize eşlik eden yol arkadaşımız. 
Çok sevecen , şirin bir kediydi.😊



17 yorum:

  1. Güne erken başlamanın, hele ki güneşin doğuşunu izlemenin tadı çok başka. Etrafta kimseler yokken yürüyüş yapmak da çok keyifli, yürüyüş sonrası bir parkta oturup dinlenmek de ne çok huzur veriyor insana. En sevdiğim şeyler bunlar.
    Güne güzel bir başlangıç yapmışsın :)
    Yürüyüş arkadaşın da çok sevimliymiş :)

    YanıtlaSil
  2. Kendine zaman ayırmak ne kadar da güzel hissettiriyor değil mi :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir şey bence de umarım alışkanlığa dönüşür. Darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  4. Sabah yürüyüşü gibisi yok gerçekten ama benim bu aralar uykuyla başım dertte anca akşamüstü çıkabiliyorum ve gerçekten kalabalıktan dolayı pişman oluyorum sabah kalkıp gelmediğime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşamları kalabalık olur, sabah yürüyüşü daha gidiyor. Bazen benim de uykuma yenik düştüğüm oluyor.☺️🙈

      Sil
  5. Verimli bir gün olmuş gibi Tuğçe Hanım. Buralarda yeniyim bana da uğrarsanız çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  6. Güne erken başlamanın, yanına da yürüyüş eklemenin hasılatı gerçekten çok iyi. Hem psikolojik olarak, yani ruhsal, hem de fiziksel ve mental anlamda çok iyi oluyor insan. Sabahlardan ziyade gün ışımaya başlarkenki zamana bayılırım. Camları sonuna kadar açar, kenara tünerim. Elimde kahve... Bunun için uyumadığıımı, uyuısam da uyandığım zamanları bilirim. İnsan keyif aldığı şeyleri kendisi için yapmalı zaten... Güzel bir gün olmuş, çöplere kadar... Bunu ne zaman aşacağız sahiden? 2 adım fazla atıp temiz ve nezih bir hayat varken neden bulduğıumuz ilk yere atıyoruz? Bu sevimli dediğimiz kedinin yaşam alanlarını katlediyor, sağlıklarını daha da ziyade doğal dengeyi çöp ediyoruz. Çok üzücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün gerçekten çok verimli geçiyor, özellikle erken kalktıysam. Senin dediğini de denemek istedim şimdi.☺️
      Herkes bilinçli olabilse ve etrafımızı da bilinçlendirebilsek dimi..

      Sil
  7. holeey güzel bi değişiklik olmuş eveet. pislik bizim miili özelliğimiz yaaa :) avrupa'ya bu konuda hiç benzemiyoruz. bizim evlerimizin içi temiz sadece :)

    YanıtlaSil
  8. Güne erken başlamak gerçekten çok önemli. Bütün günü kaçırmamış oluyorsun hem de :)

    YanıtlaSil
  9. Bir aydır eşimle gece dörtte yazıp ertesi gün öğlen kalkıyoruz. sıfır enerji, uyuşuk bir beyin, şişmiş bir surat ve yarısı heba olmuş bir gün. Dün ise erkenden kalkıp Büyükadaya gittik ve o kadar uzun geldi ki zaman :) Hem uzun hem verimli hem de enerjik bir gündü. Normalde zombi gibi gezeriz öğlen kalktığımızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güne erken başlamanın yararını görüyor insan gerçekten. :)
      Keyifli bir gün geçirmenize sevindim. ^-^ Büyükada'ya henüz gidemedim ben. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER