29 Ağustos 2018 Çarşamba

COMMITMENT







Commitment,Hüküm.
2013 yılında çıkan Güney Kore yapımı aksiyon, dram barındıran filmlerden biri.

Myung Hoon adındaki çocuğun babası, Kuzey Kore için casusluk yapan ajandır. Almış olduğu bir görev esnasında bu görevi beceremez ve sonucunda cezalandırılır,ölür.

Myung Hoon ve onun hasta kız kardeşi çaresizdirler. Ağabeyi Myung Hoon, kız kardeşini kurtarmak adına babası gibi casus olmaya gönüllü olur. O da artık Kuzey Koreli bir casustur.

Myung Hoon kaçak yollarla Güney Kore'ye gönderilir. Onu yine Kuzey Koreli bir casus çift evlat edinir. Amaç; işini, kimliğini gizleyerek rahatça yapmaktır.

Myung Hoon, bir liseye dahi yazılır. Gerçek kimliğini kimse bilmez. Gündüzleri normal bir çocuk gibi okula gelip gider. Geceleri ise asıl mesleği olan casusluğu yapar ve ülkesi için çalışır, hatta adam dahi öldürür.

İşler Myung Hoon'un istediği gibi gitmez. Kuzey Koreli birkaç casus arasında çatışmalar ve ayrılıklar olur. Myung Joon, kız kardeşi ile tehdit edilir. Zor bir karar onu bekler.


Bilindik bir senaryosu olsa da sürükleyici bir filmdi.



6 yorum:

  1. Sanırım geçenlerde TRT de yayınlanmisti izleyemedigime üzülmüştum ama güzel bir şekilde anlatmissiniz😊 kaleminize sağlık .

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Sıradan bir ajan filmi, kuzey-güney Korelilerin kapışmasıı.🙊

      Sil
  3. Afişte T.O.P'u görünce hemen açtım yazıyı.:)) Güzel bir filme benziyor, tvde olduğunu sonradan öğrendim ama izlemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER