1 Mart 2021 Pazartesi

Avokado Çimlendirme, Haworthia Bakımı,Telgraf Çiçeği

 



Yepyeni bir ayın ilk gününden merhaba sevgili okurum.
Güneşli günlere yeniden kavuşmanın sevinciyle birlikte diğer yandan da baharın geliyor olması insana apayrı bir mutluluk veriyor. Baharı bu yıl da kucaklamış olmak ne güzel.

Güneşli günler geri gelince bitkilerimi tekrar açık alana aldım. Sonbahardan bu yana gelişimleri durgunlaşan bitkilerim inşallah bu yılki baharla iyi bir büyüme gösterirler.

Resimde görmüş olduğun bitkim bir kaktüs türü: Haworthia.
İlk başta görüntüsüne hayran kalıp almıştım. Bu bitkim yanlardan iki tane minik yavrular verdi. Bu yavruları da yakın zamanda yeni bir saksıya aldım. 



Haworthia'lar da tıpkı diğer kaktüs türleri gibi fazla su istemiyorlar. Toprakları kurudukça sulamak yeterli oluyor. Eğer bu bitkiniz güneş görmeyen bir alandaysa yapraklarını kapalı tutar. Güneş gören bir alandaysa yapraklarını açar. Haworthia'ları sularken de dikkat etmelisiniz çünkü yaprakları su ile temas edince yumuşamaya ve çürümeye başlıyor. Bu yüzden toprağa yakın olan yaprakların yumuşamış olması da sizleri endişelendirmesin.







Yaklaşık üç aydır avokado çimlendirmeye çalışıyoruz. Önce kökleri çıkan avokado çekirdeğinin daha sonra tepesi çatladı ve içerisinden bir filiz vermeye başladı. Uzun bir bekleyişten sonra iki avokado çekirdeğinin de filiz vermiş olmasını görmek çok güzel.







Bu resimde görmüş oldukların da telgraf çiçeği. Geçen yaz almış olduğum bu çiçekler toprağın altından yavru vererek çoğalmaya devam ediyor. Güneşli yerleri ve suyu severler. Ancak su ile temas eden yapraklar da kuruma oluşabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.















6 yorum:

  1. Hem fotoğraflar hem bilgilendirme için teşekkürler ^^ İlk telgraf çiçeğini çok beğenmiş olabilirim :) Rengi çok tatlı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      Rica ederim. :)
      Telgraf çiçeğinin değişik türleri daha var. Onlar da pek güzeldir. *-*

      Sil
  2. ne tatlı hepsi, bahar geldiii bizim için de gez artıkıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Virüs tamamen bitse de hepimiz rahat rahat gezsek. :')

      Sil
  3. Telgraf çiçeğine bayıldım! Adını ilk kez duydum, çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğaçeşnicisi,
      Telgraf çiçeğini edindiğimde ben de böyle bir bitkinin varlığından haberdar olmuş oldum. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER