3 Temmuz 2020 Cuma

AĞUSTOS BÖCEĞİ







Ağustos Böceğini La Fontaine'in hikayesinde sıklıkla duymuşuzdur.
Yaz ayının gelmesiyle sıklıkla karşımıza çıkan Ağustos Böceklerinin çıkarttıkları ses de kulağa güzel gelir. Hele ki günün çok sıcak geçtiği bir yaz gününde dinlenmek için akşamüstü deniz kenarında bir yürüyüş yapmak isterseniz ağaçların arasına gizlenip seslerini duyururlar.

Çocukken, anneannem bize bir sürü hikayeler anlatırdı. Bu hikayeler kendi anılarıyla harmanlaşmış olurdu. Dedem bahçede oturmamız için güzel bir sedir yapmıştı. Evcilik oyunlarımın bir kısmı zeytin ağacının gölgesindeki o güzel sedirde geçmiştir.

 Yine bir yaz akşamıydı. Evden bahçeye çıkmıştık. Ağustos Böcekleri çıkarttıkları seslerle adeta akşamın karanlığını aydınlatıyorlardı. Bir Ağustos Böceği toprağın üzerine düşmüştü. Anneannem korkusuzca yere düşen Ateş Böceğini eline aldı ve bize uzattı. İlk defa bir Ateş Böceğine bu kadar yakındım. İlk başta çok korkmuştum ama biraz sonra korkum geçmişti. Anneannem elindeki Ağustos Böceğin usulca ağaçların kenarına doğru bıraktı. Ve bize Ağustos Böceği ile ilgili çocukluğuna dair hoş bir anısını hikayeleştirip anlatıvermişti. Çok da hoşumuza gitmişti. 

Ağustos Böcekleri... 
Güzeldir. 
Ve yazın habercisidir. 




9 yorum:

  1. ya ne kadar güzel içimi ısıttı şu kadarcık yazı.

    YanıtlaSil
  2. ah bayıldım bu yazına yaa çocukluk anılarını çok seviyom zaten seniin :)

    YanıtlaSil
  3. Yazın beni de çocukluğuma götürdü. Köye ve hep birlikte yediğimiz közlenmiş mısırlara :)

    YanıtlaSil
  4. I guess I would be afraid of him hehe: D Regards:**

    YanıtlaSil
  5. İlkay,
    Biz de öyle hitap ediyoruz bazenleri. :) Herkesin Cırcır Böceğiyle bir anısı vardır sanırım. ^-^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER