27 Temmuz 2020 Pazartesi

Dünyanın Bu Köşesinde







Dünyanın Bu Köşesinde, Japonya 2016.

Bu anime filmi bizleri 2. Dünya Savaşı'nın başladığı yıllara götürüyor. O dönemlerin Japonya'sında çocuk olan Suzu'nun, savaşın yaşanacağı yıllara kadar olan yaşamına tanıklık ediyoruz.

Suzu, Hiroshima'da yaşar. Evin ortanca kızıdır. Bir abisi ve kız kardeşi olan Suzu, yaşına göre olgun ve sevecen bir kızdır. Okula gidip gelmek dışında ailesine ev işlerinde de yardım eder. Suzu aynı zamanda çok da güzel resimler çizer. Çizime olan tutkusu yetişkin olana dek sürer.

Aradan zaman geçer. Fakirlik içerisinde yaşayan halk bir yandan da 2. Dünya Savaşı'nın geldiğini ortamın kokusundan anlar. Ülkede bomba ve uçak sesleri, siren sesleriyle bütünleşir.  Suzu artık 20'li yaşlarındadır. Ailesinin isteği üzerine  Hiroshima dışında yaşayan bir aileye gelin gider. Yeni ailesini en az kendi ailesi kadar benimser ve onlara her konuda yardımcı olmaya çalışır. İçinde bulunduğu bu yeni hayata da kısa zamanda uyum sağlar.

Savaş kapıdadır. Siren sesleri tüm ülkede sıklıkla çalmaya başlar. Sığınaklar bombalardan korunmak için hazırlanmaya başlar. Suzu'nun resme olan tutkusuna savaşın rengi de yansır.

Bu savaşta birçok kayıplar veren Suzu'nun her şeye rağmen hayata tutunma mücadelesine ortak olacaksınız.

8 yorum:

  1. çok güzel bişeye benziyo. mutlaka izlerim :) iyisin demi tatilde misiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Güzel bir filmdi. :)
      Evet evet iyiyim, sağolasın. Kısa bir ara verdim ve döndümm. *-*

      Sil
  2. Takip ediyorum bu güzel blogu sizi de beklerim yazılarınız muhteşem

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize Yüreğinize Sağlık çok ilgi çekici bir film

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER