10 Temmuz 2020 Cuma

Fotoğraf Kareleri






Gezerken fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.
Fotoğraf karesi kimi zaman bir resimden çok o ana dair anıları hatırlamamıza da yardımcı oluyor. Daha çok doğa, manzara, sokak fotoğrafları çekiyorum. Fotoğraf çekmek ve ardından o fotoğrafı incelemek gibisi de yok. Bunu ancak fotoğraf tutkunları bilir.


Her resmin kendine özel bir hikayesi var. 
Bu hikaye de her insanın bakış açısına, duygularına, düşüncelerine göre değişir. Eskiden insanlar için fotoğraf albümleri çok kıymetliydi. Evde fotoğraflara dair bir albüm muhakkak olurdu. Ve o albüm itina ile muhafaza edilirdi. 
Ancak teknoloji ile içli dışlı yaşadığımız bu çağda çekilen resimler dijital ortamda kalır oldular. Kimi kareler unutulup gitti kimileri ise beklenmedik koşullar sonucunda siliniverdi.

Mühim olan şey ise çekilen resimleri bir şekilde koruyabilmek. Yaşlar birer birer geçerken ömrümüzden geriye anıları hatırlatacak fotoğraf kareleri kalıyor.


Geçtiğimiz günlerde güzel bir ana tanıklık ettim. Kanlı ay tutulmasını en son 2109 yılının kış aylarında görme şansım olmuştu. Bu yılda böylesi muhteşem bir ana şahit olmak beraberinde unutulmayacak duyguları da getirdi.

Elime telefonumu aldım ve bu güzel görüntüyü olabildiğince yakalamaya çalıştım. 




Ve bu fotoğraf kareleri de günden geriye kalanlar...





13 yorum:

  1. Çok güzel yansıtmışsınız 😊

    YanıtlaSil
  2. Ne güzeller. Hepsine bayıldım. Benim de telefonum doğa resimleri ile dolu. Bazılarından ard arda çekmişim bir sürüler. Ama geri dönüp bakması çok güzel. :) Kadrajınıza sağlık. :D

    YanıtlaSil
  3. Artık fotoğraflar çekilip ikinci kez bakılmaz, hatırlanmaz oldular. Ama en azından aile için bir aile fotoğraf duvarımız var her asılan fotoğraf orada tekrar unutulmamak üzere orada göz önünde duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cömert Bilge,
      Fotoğraflar, anılarımızı hatırlamaktaki en büyük yardımcılarımız. Oysa fotoğraflara dönüp bakmamak ne acı.

      Sil
  4. en güzeli bence de doğa fotoları :) ay fotin çok etkileyici imiş :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel tanımlamışsın yaşlar geçerken geriye fotoğraf kareleri kalıyor. Anı fotoğraflarda yakaladığımızda ilerleyen zamanlarda ona bakınca aynı anı yeniden yaşama şansı sunuyor bize gerçekten. Çekmiş olduğun kareler de gerçekten çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      Söz uçar yazı kalır gibi bir şey fotoğraflar da.
      Teşekkür ederim yorumun için. ^-^

      Sil
  6. İlkay,
    Eskiden daha kıymetli bir şeydi bence. Şuan ise çok sıradanlaşmış bir hale geldi.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER