13 Temmuz 2020 Pazartesi

PİKNİK





Güneşin gökyüzünde olduğu aydınlık bir gündü. 
Hep birlikte güzel bir piknik yaptık. Doğa ile baş başa kalmak insana huzur ve mutluluk veriyor. Şehrin kalabalığından bir günlüğüne uzaklaşmış olsak da insan deşarj oluyor.

Pikniğin ardından yemyeşil ağaçların arasından geçerek yürüyüş yapmaya başladım. Bir ara yüzüme vuran güneşe bakıp kollarımı açtım açtım, sanki sarılırmışcasına.



Yürürken etrafımdaki bitkilere de dikkatlice bakıyorum. Her ne kadar fotoğraf çekip anı olarak saklamayı sevsem de insanın kendi gözleri kadar güzel gören başka hiçbir şey yok. Görebildiğimiz için çok şanslıyız, çok şükür.

Gökyüzünü izlemeyi de seviyorum. Bulutları izleyip, şekillerine isimler takmak da hoş oluyor. Ağaçların gökyüzüne ulaşan görüntüleri de insana mutluluk veriyor.





Güneşin bol olduğu bir gün olsa da serin bir gündü. 
Ormanlık yerlerin iyi tarafı da insanı serinletebilmesi. Ağaçların yapraklarının hışırtısı günüme eşlik etti. Bir taraftan da iki tane köpek yavrusunun birbirlerine yaptıkları oyunları seyrettim. Neşeli bir gündü.

7 yorum:

  1. Bu sene hala çoğu insan piknik sezonunu açamadı maalesef, kimisi karantinada ki günleri telafi ediyor, kimisi hala işsiz evden çıkmaya korkuyor ama en azından bu yaz aylarında en yakın parka bahçeye kendini atıp doğanın verdiği huzuru yaşamalı insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cömert Bilge,
      Fazla kalabalık olmayan piknik alanları da bulmak zor ne yazık ki. Bulunca da insan uzun uzun zaman geçirmek istiyor. Malum karantina dönemi hepimizi çok etkiledi.

      Sil
  2. Bu hafta sonu için ben de babamı ikna etmeye çalışıyorum. Doğada piknik gerçekten çok iyi oluyor. Bahsettiğin gibi doğada yürümek hele ki kafanı kaldırıp o mavi gökyüzüne bakmak. İnsanı çok rahatlatıyor. Fotoğraflar da çok güzel bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      İnşallah güzel bir piknik olur sizler için de. :)
      Kesinlikle öyle, doğa ile baş başa vakit geçirmek insanı rahatlatıyor.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Şehirden uzaklaştıkça daha da güzelleşiyor sankii. :)

      Sil
  4. Fotoğraflarla canlanan orman kokulu bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER