13 Ağustos 2021 Cuma

Sully

 


Sully, ABD 2016.

Gerçek hayattan esinlenerek beyaz perdeye taşınan sinema filminde; gerçekleşen bir uçak kazasında kritik bir karar vererek uçağı nehrin ortasına indirmeyi ve uçaktaki yolcuları kurtarmayı başaran Pilot Chesley Sullenberger’in hayatını anlatıyor.

Kaptan Sully olarak bilinen Chesley Sullenberger, 15 Ocak 2009’da havalandırdığı uçakta 155 yolcusuyla her zamanki uçuşunu gerçekleştirecektir. Uçak havalanır ve havadayken uçağın her iki motoruna da gökyüzündeki kuşlar çarpar. Motorlar hasar alarak otomatik olarak kendini kapatır. Bu durum karşısında kule ile irtibata geçen Kaptan Sully, kulenin önerisini ed geçer ve ani bir kararla yoşcu uçağını  Hudson Nehri’ne indirir.

Medya ve halk tarafından kahraman ilan edilen Sully, yetkili kesimlerce suçlu ilan edilir ve uçakta gerçekleşen hata Kaptan Sully’e yıkılmaya çalışılır. Adına açılan soruşturma ve davalarla Kaptan Sully’i zorlu bir süreç bekler. Çünkü uzun yıllardır emek verdiği pilotluk kariyeri tehlikeye girmiştir. Başrolünde Tom Hanks yer alırken, filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood yapmaktadır.

2 yorum:

  1. Selam uzun zamandır buralarda yoktum şimdi tekrar yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim sizden ricam destek amaçlı bloguma bi göz atıp takip eder misiniz yani izler misiniz ''tıkla blogumu takip et'' yazan resme tıklayarak takip edersiniz çoğu kişi bulamıyor da ondan belirttim :D

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER