26 Ağustos 2021 Perşembe

I 2021

 


I, Güney Kore 2021.

A Young, yetimhanede büyüyen bir çocuktur. Yaşı 18’e yaklaşınca kaldığı yurttan çıkmak zorunda kalan genç kızın para kazanıp yaşamını devam ettirebileceği bir ev kiralaması gerekir. Kendisi gibi kimsesiz büyüyen bir arkadaşıyla çalışıp ev kiralayan A Young, birden fazla yarı zamanlı işlerde çalışır. Bir yandan da okulunda çocuk eğitimi ile ilgili bir bölüm okur. Hem okul hayatı hem de iş hayatı genç yaşında onu yoğunluğun içine sürükler.

Bir gün bir arkadaşı tarafından ona iyi bir iş teklifi gelir. Bekar bir annenin bebeğine bakıcılık yapması istenir. İlk başlarda bu iş teklifini olumsuz düşünen genç, paraya ihtiyacı olduğundan işi kabul etmek zorunda kalır. Anne ve bebeği ile tanışan genç kız, annenin bebek bakımı ile ilgili pek bir bilgisinin olmadığını fark eder. Küçük bebeğe bakıcılık yapacağı sırada anne de dışarıda çalışma hayatına sürüklenir. 

Genç kız ve bebek arasındaki bağ gün geçtikçe güçlenir. Onu kendi bebeği gibi seven ve yüten gen kız, annenin çalışma hayatının ona yıpratıcı geldiğinin farkındadır. Bir gün anne ve bebeği evde olduğu vakit bebek bir kaza geçirir. Bu kazayı genç kızın üstüne yıkan anne, genç kızı işden kovar ve bebeğini bir kadına para karşılığında satar. Genç kız bebeğin peşini bırakmaz ve sattığı kadından onu tekrar geri almanın planını yapar.

Dram türündeki film, gerçek hayattan kesitleri izleyenlere sunuyor. Yaşamda karşımıza çıkan veya çıkabilecek olaylar filmin konusu olmuş. 

9 yorum:

  1. Ben bunu izlerim. Yalnız filmin adını anlayamadım. I 2021 mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos,
      Evet adı, I 2021 Kore filmi olarak yazınca çıkıyor.

      Sil
    2. Momentos,
      Koreanturk adlı siteden ulaşabilirsin, ben oradan izlemiştim.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bu yorumu görünce hemen Koreantürk' e girdim ama hiç bir oynatma listesinde sonuç alamadım. Benim bu Koreantürkle yıldızım hiç barışmadı yaa... :)) neyse başka yerlerde de oynayınca izlerim artık. Sağol

      Sil
    4. Momentos,
      Rica ederim. Part seç kısmında bir sürü oynatma listesi çıkıyor. Oynat tuşuna basınca da devamlı reklam çıkıyor. O reklamları kapatınca film başlıyor. O şekilde denedin mi?

      Sil
    5. Evet tekrar deneyeyim ama.. sağol Birpembesever :))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet, dram türündeydi. Biraz ağır işlense de film kendini izlettiriyor.

      Sil
  3. İlkay,
    Hayatın içinden izler barındıran çok anlamlı bir filmdi.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER