2 Ağustos 2021 Pazartesi

The Spy Gone North

 


The Spy Gone North, Güney Kore 2018.

1993 yılında Soğuk Savaş’ın yalnızca Güney Kore ve Kuzey Kore arasında devam ettiği sıralarda ''Black Venus'' kod adıyla bilinen ve ordu personeli olan Seok Young Park, Kuzey Koreli bir iş adamı kılığına girerek ülkesi Güney Kore’ye hizmet etmek için görevlendirilir.

Nükleer silahların gelişmeye başladığı sıralarda her iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler de gerilim noktasına ulaşmıştır. Seok Young’ın gizli görevi ise Kuzey Korelilerin arasına sızıp nükleer silahların kurulduğu yerlerle ilgili bilgi edinmektir.

Bu zorlu görev yıllarca sürecektir. Her şeyden habersizce ülkesi için casusluk yapan Seok Young’ın da arkasından işler çeviren bazı ordu personelleri vardır. Bu kötü adamlar da işlenmiş suçları gizlice Seok Young’a yıkmanın peşindedirler. Tüm bu kirli planlara karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalan Seok Young’ı zorlu bir mücadele beklemektedir.

Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenen filmde, dönemin siyasi isimleri de ekranlarda oyuncularla yer göstermekte. Hem Kuzey Kore lideri hem de Güney Kore lideri izleyicilerle buluşmakta. Aynı zamanda aynı milletin insanlarının birbirlerinden ayrılıp nasıl farklı hayatlar yaşadıkları da izleyiciye gösterilmiştir. Gerçek hayat hikayesine dayanan filmde o dönemlerde iki ülke arasındaki siyasi gerilimi hafifletmek adına reklam bile çekiliyor. Bu reklam filme bile konu oluyor.

5 yorum:

  1. Gerçek yaşam hikayelerini anlatan filmleri seviyorum. Afişte gördüğüm kadarıyla Cannes'da gösterilmiş.
    İzlemek isterim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Benim de severek izlediğim türlerin başında yer alıyor, gerçek yaşam hikayeleri. Rica ederim, keyifli seyirler.

      Sil
  2. İlkay,
    Gerçek bir hikayeye dayanan filmler ilgimi o film daha fazla çekiyor. Bu da o filmlerden biri. Kore tarihini seviyorsan güzel bir film.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER