1 Ağustos 2021 Pazar

Go Back

 


Go Back, Güney Kore 2021.

Bir kurumda sosyal hizmet görevlisi olarak çalışan O Sun, gözetim ve denetim altında tutukları küçük kızın ailesini belli aralıklarla ziyaret etmektedir. 

Küçük kızın annesi ölmüştür. Annesinin ölümünden sonra babası ile yaşayan küçük kız, kendini alkole veren babasından fiziksel şiddete ve istismara maruz kalıyordur. Yeterli delil bulamayan polis memurları içerisinde O Sun’un da bulunduğu sosyal hizmet görevlileri küçük kızı koruma altına almak isterler.

Bu sıralarda ülkede bir çocuk kaçırılma davası ses getirmektedir. Kaçıran kişi eğer çocuğu kurtarmak istiyorsanız sosyal yardım merkezine insanların belli bir miktarda para yatırmalarını talep eder. Polisler bu dava üzerine yoğunlaşırken ortada ne kaçırılan bir çocuğa dair bir iz ne de kaçırana dair bir ipucu bulabilirler. 

Bir gün O sun ve küçük kız aniden ortadan kaybolur. Ve ortada bir cinayet davası da vardır. Tüm gözler O Sun’a çevrilmiştir. Mesleğinde yeni olan Jiwon adlı polis memuru kadın, hem kaçırılma davasını hem de O Sun ve küçük kızın peşine düşer.

Dram, gerilim, aile türündeki film izleyiciyi farkındalık sahibi olmaya sürükleyen anlamlı ve oldukça önemli bir konuya sahip. Gerek filmde yer alan oyuncuların rolleri ne iyi bürünmesi ve izleyiciye yansıtması gerekse filmdeki görüntü karelerinin soğukluğu ekrana güzel bir şekilde yansıtılıyor.

3 yorum:

 

BİRPEMBESEVER