16 Ağustos 2021 Pazartesi

Doktor Hastalandı

 


Doktor Hastalandı, Anthony Burgess.

Burma’da dilbilim dersleri veren Doktor Edwin, aniden rahatsızlanır ve kapsamlı bir tedavi alması için işine ara verir ve İngiltere’ye gönderilir. İngiltere’ye eşiyle varan Doktor Edwin, Londra’da bir hastaneye yatırılarak rahatsızlığına bir tanı konması için tedavi sürecine başlanır.

Hastanede kaldığı günlerde hastane çalışanlarının acıyan sözlerine ve aşağılayıca tutumlarına maruz kalır. Tetkiklerin ardından Doktor Edwin’ın beyninde tümör olduğu anlaşılır. Beyin ameliyatı operasyonu geçireceğine karar verilir.

Tüm bunlar olup biterken Dr. Edwin’ın karısı hastane ziyaretlerini aksatıp ihmal etmektedir. Karısının hastane civarlarındaki barlarda vakit geçirdiğini öğrenen Edwin, operasyonun gerçekleşeceği geceden önceki gün pijamalarıyla hastaneden kaçar. Karısını bulma umuduyla gerçekleştirdiği bu kaçış macerası onu bilinmeyen bir aleme sürükler. Edwin kendisini daha önce hiç bulunmadığı yeraltı dünyasında bulur. Bu karanlık, kirli ve tekinsiz yeraltı dünyasında Edwin insanlığın görülmemiş yüzüyle yüzleşecektir.

1 yorum:

 

BİRPEMBESEVER