13 Aralık 2023 Çarşamba

Kiki ve Sihirde Yeni Bir Sayfa | Eiko Kadono

 


Kiki ve Sihirde Yeni Bir Sayfa, Eiko Kadono.

Kitabın ilk serisinde küçük Kiki’nin cadı olmaya ilk adımını atması için Koriko şehrine uçmasını ve orada kendi hayatını kurmasını; yeni insanlar tanıyıp yaşadığı şehirdeki insanlara yararlı olmak için açtığı cadı kargosu dükkanında kargo taşımacılığı yapmasıyla ilgili maceralarını okumuştuk.

Kitabın ikinci serisinde memleketine dönen ve ailesini ziyaret eden Kiki, yeniden Koriko’ya dönmenin ve oradaki insanlara yararlı olmanın özlemini çeker. Kedisi Jiji ile onu bekleyen birbirinden farklı maceralara kaldığı yerden devam eder. Koriko halkı da artık Kiki’yi kendi kızları gibi benimseyip sevmiştir. Kiki, yarım bıraktığı maceralarına devam ediyorken diğer yandan da yeni insanlar tanıyıp onlardan kendine fayda sağlayacak bilgiler öğrenir. 

Koriko’da kışın çok soğuk geçmesiyle çoğu insan salgın hastalığa yakalanır. İnsanlar cadı kargosunu arayarak Kiki’den yardım istemeye başlar. Kiki elinden geldiğince yardım ulaştırır ancak bir şeylerin eksikliğini hissetmeye başlar. Kiki’yi zorlu bir macera bekler.


“Bir cadının güler yüzlü olması çok önemli çünkü güler yüz karşıdaki kişinin kalbine ulaşır.”


“Zaman dediğin şey, kollarını iki yana açıp istediğin kadar durdurmaya çalış, seni dinlemiyor, geçip gidiyor işte.”


“Çocukluğundan beri Kiki sık sık böyle kötü sözler duyarak büyümüştü. İşte tam da bu yüzden güzel şeyler taşıyan biri olmak istemişti. Sadece eşya değil, o eşya sahibinin iyi niyetlerini de taşıdığını düşünüyordu.”


“Siyah gizemin rengidir, pek çok şeyi gizler.”


“Ben de yapmak istedim. Hiç kimsenin görmediği bir şeyi arayıp ilk bulan kişi olmayı… Hayali bile içimi titretiyor. Macera ne güzel bir şey.”

9 yorum:

  1. Yine tatlı bir konusu var. Zaten karakterleri de çok seviyorum. Eski bloğumda bir ara profil fotoğrafımda bile Kiki vardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Çok neşeli, şirin bir karakter Kiki. Sevilmeyecek gibi değil. :)

      Sil
  2. Alıntılar çok hoşmuş, karakteri merak ediyorum. Fırsat olursa okumak isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu özkan,
      Okuması keyifli bir kitap. Kafa dağıtmak için bile okunabilir. :)

      Sil
  3. kiki yazmıştıın ivit okuma listeme aldıydım :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER