3 Aralık 2023 Pazar

Sevgili Dost #56

 



Sevgili dost,

Bu defa arayı çok açmadan yazmak istedim sana. Zira en son kasım ayının başlarında bu satırlarda buluşmuşuz seninle. Şu sıralar birçok düşünce tarafından zihnim kurcalanmış vaziyette. Adeta bir sarmaşık misali. Neye nasıl karar verip adım atacağım bilmiyorum. Belki bu bilinmezlik beni karar almaktan da alıkoyuyordur.

Sevgili dost,

Artık yaz kış fark etmiyor. Bu şehrin akşamları da gündüzleri gibi kalabalık. İnsan her şeye alıştığı gibi buna da alışıyor. Hayatın yoğunluğuna kalabalık da pek normal gelmeye başlıyor. 

Sevgili dost,

Sanki üstünden uzun bir zaman geçmiş gibi unuttuğumuz o virüslü dönem aslında pek yakın bir zaman diliminde yaşanmıştı. O dönemlerde uygulanan sosyal mesafe kuralını belki şu anki sosyal hayatımızda bazılarına uygulamamız gerekti. Bazen kimi insanlarla olan iletişime bile sosyal mesafe gerekebiliyor. Tabii bu durumu fark etmek, anlamak ve üzerine düşünmek de önemli. Hemen şu akla geliyor: “Her insan aynayı kendine tutma cesareti gösteremez”.

Sevgili dost,

Havalar bir güneşli bir bulutlu, bir yağışlı bir rüzgârlı. Değişken hava koşullarında kendine dikkat et, her nerdeysen.

Sevgili dost,

Mektuplaşmaya yeniden başladım. Nasıl özlemişim mektuplaşmayı bir bilsen. Yazmaktan, okumaktan uzak kalamıyorum. Çocukluğumdan beri süregelen bir şey bu. Mektuplara olan ilgim de. Sadece mektuplar da değil. Pullar, tebrik kartları. Hep ilgimi çekmiştir. Ve bir gün büyüdüm. Kendi isteğimle farklı kültürleri merak etme, farklı ülkelerden arkadaş edinme, dil öğrenme merakım katlanarak arttı. Bir kartopu misali. Tam 9 yıl önce ilk mektup arkadaşlığıma adımımı attım.

Sevgili dost,

Hayatta yeni şeyler denemek gerek. İnsana iyi gelen, kendini mutlu hissettiren şeyler. Ve bu mutluluğu diğer insanlarla da paylaşmak gerek. Evet, mutluluk paylaştıkça çoğalır ama en önemlisi iyi hissettiren duyguları cömertçe çevremizle de paylaşabilmektir.


6 yorum:

  1. Çok güzel bir mektup duygularınızı en samimi bir dille ifade etmişsiniz ne mutlu o dostunuza 🥰💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuzluk ve Ötesi,
      Beğenmenize sevindim. Aslında bu serimi belirli bir kişiye yazmıyorum. Bloğuma yolu düşenlerin kendinden bir şeyler bulması ümidi ile oluşturduğum bir seri. Yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. karar verme yaa düzelir kendiliğinden :)

    YanıtlaSil
  3. Yine her biri insanın içine işleyen anlatımlar. İnsan en başta kendine iyi gelmeli diye düşünüyorum. Böyle olursa çevremize de iyi geliriz. Çevresine ve tabii bize de iyi gelmeyen kişilerle mümkün mertebe mesafe koymak da insanın kendine yapabileceği büyük iyiliklerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Teşekkür ediyorum güzel düşüncen için. :)
      Kesinlikle. Kendine iyi gelen insan çevresine de iyi gelir diye düşünüyorum ben de. Evet, bazen bazı mesafeler gerekli olabiliyor.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER