2 Aralık 2023 Cumartesi

Penceredeki Kadın

 


The Woman in the Window, ABD 2021.

A. J. Finn’in aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Anna’nın yaşam hikayesini izliyoruz. Anna geçmişte başarılı bir doktor olan, mutlu bir aileye sahip bir kadındı. Yaşadığı tramvatik hadiseler sonucunda Anna’nın psikolojisi bozulur ve tek başına yaşadığı evine kendisini kapatır. Evden dışarıya adımını atmayan Anna’nın evine psikolojik danışmanı dışında kimse girmez. Kendisine agorafobi tanısı konan genç kadının hayatı, karşı binalarına yeni komşuları Russell ailesinin taşınmasıyla değişir.

Evde kaldığı süre zarfında günlerini film izleyerek, dinlenerek ya da kamerasıyla pencereden dışarıyı izlerek geçiren Anna, Russell ailesinin açık olan perdelerinden görmemesi gereken bir olaya tanıklık eder. Bunu fark eden Anna durumu polise bildirir. İhbar edilen eve gelen polisler hiçbir sorunla karşılaşmaz. Bunun üzerine karşı binada oturan Bay Russell, Anna’dan evlerini izlediğine dair şikayetçi olur ve yaşadığı bu olayın onun psikolojik rahatsızlığından dolayı olduğunu ileri sürer. 

Anna, o korkunç geceye dair gördüklerine ve Russell ailesinde bir tuhaflık olduğuna fazlasıyla emindir. Anna her ne pahasına olursa olsun o gece yaşananların peşini bırakmaz ve hem kendi geçmişiyle hem de o geceye dair korkunç gerçeklerle yüzleşir.

Film, psikolojik gerilim türündedir.

6 yorum:

  1. İlginç bir film öyküsü. Bu tür filmleri ben de seviyorum. Kişiyi insan tahlilleri yapmaya yönlendiriyor, iyi de oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Evet, dediğinize katılıyorum. Filmde de izlerken bunu görebiliyorsunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Pekii, keyifli seyirler diliyorum. :)

      Sil
  3. izlediydim hıhıms fena diyil :) bir ballerina değil hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Orta halli bir filmdi. Zaman zaman durağanlaşıyordu. Evet, ballerina sürükleyici idi. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER