13 Ekim 2020 Salı

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

 




''İnsanlar kaçınılmaz olarak unutur çünkü.''

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, F. Scott Fitzgerald.
Yazar bu kitabını yazmak için tamı tamına iki yıl beklemiş. Bu uzun sürede Mark Twain'in şu sözü de onu derinden etkilemiş: ''Hayatın en iyi kısmının başta, en kötü kısmının da sonda olması ne yazık.''

Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere insan gençken bazı şeyleri elde edecek konumda ya da yeterli maddi kaynaklara sahip olamayabilir. Ancak yaşlanınca da bu imkanlar elinde olurken sağlık sıhhat gibi konular da kişi de olmayabilir.

Kitapta da Bay ve Bayan Button bir bebek sahibi olmak istemesiyle olay örgüsü başlamış oluyor. Çiftin bebek arzusu sonucunda Bayan Button dünyaya bir erkek çocuk doğuruyor. Fakat bu bebeğin görüntüsü diğer bebeklerden biraz farklıdır. Yaşlı  bir bedende dünyaya gelen Benjamin Button aynı zamanda da yaşlı bir adamın zihnine, eğlence anlayışına ve yaşam tarzına da sahiptir. Bu duruma oldukça şaşıran ailesi ilk başlarda Benjamin'den oldukça utanç duyar. Çünkü çevrelerinde yaşayan insanların tepkisinden ve sözlerden çok etkilenir, çekinirler.

Aradan zaman geçtikçe Benjamin de yeni yaşlarına birer birer adım atmış olur. Ve tabii görüntüsü de gittikçe gençleşmeye başlar. Zihni, hobileri, hayata bakışı, zevkleri de her yeni yaşında farklılık gösterir. Gençleşmeye başladıkça çevresindeki insanlardan daha olumlu tepkiler alır. 

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi'nde Yaşlılıktan bebekliğe kadar geçen bir hayat hikayesini okuyoruz. Bir yandan da insanların tepkilerine, düşüncelerine ve Benjamin'in hislerine tanıklık ediyoruz.



7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. terspabuclar,
      Filmini ben de izledim, gerçekten güzeldi.

      Sil
  2. Filmini izledim ama kitabını okumadım. Gerçekten çok etkileyiciydi. Bir cümleden esinlenip ilham alarak bir şaheser yaratmak. Müthiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Wednesday,
      Filmini de izledim. Kitabı ile bağdaştıramadığım yerler de oldu. Ama yine de hem kitabı hem de filmi güzeldi.

      Sil
  3. filminden güzeldir de mi kitabı okumadııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Filmini izledim ben de ama kitabı daha da güzeldi.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER