3 Ekim 2020 Cumartesi

Yeni Bir Sabaha Günaydın

 



Güneşli bir günden merhaba sevgili okur!

Sonbaharın gelişiyle hepimiz yavaş yavaş ona adapte olmaya ve uyum sağlamaya çalışıyoruz. Nasıl ki ağaçlar yapraklarını döküyor, canlılar da kışa hazırlık yapıyorsa biz insanlarda da benzer birtakım durumlar yaşanıyor.

Ben pek yaz insanı değilim sanırım. Çok sıcak ve nemli havaları sevmiyorum. Eğer yaz mevsimine deniz eşlik edecekse bir süre eğlenceli ve neşeli gelebilir bu mevsim. 

İlkbahar, sonbahar ve en çok da kış, benim mevsimlerim. En sevdiğim kış. Her ne kadar soğuyan havalarda elleri zor ısınan biri olsam da kış mevsiminden vazgeçemiyorum. Yaprakların dökülüşü, lapa lapa kar yağması ve karda yürürken çıkan sesler beni mutlu eden küçük şeylerden bazıları.


Sonbaharın güzelliklerinden biri de rengarenk yaprakların kaldırım taşlarını süslemesi. Bu güzelliklere eşlik etmeniz için de doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerlere gitmeniz gerekebilir. Fakat benim gibi kalabalık bir şehirde de yaşıyorsanız sessiz, sakin, doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerler bulmak da zorlaşabilir. Bu yüzden imkan oldukça şehir dışına küçük kaçamaklar yapıyorum.


Yine sonbaharda güneşli bir güne merhaba dediğimiz bir gündeyiz.

Günün güzel ve mutlu geçsin sevgili okur!


 



10 yorum:

  1. Sonbahar mevsiminde dökülen yapraklar güzel bir görüntü oluşturuyor hakikaten. Doğayı renk cümbüşü içinde görmek insanı mutlu ediyor. Bahçeyi bazen temizlemeyip yaprakları o doğal halleriyle bırakıyorum, ta ki yağmur yağana kadar. O zaman temizlemek gerekiyor. Bundan da şikayet etmiyorum. Her şekilde güzel yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Rengarenk yaprakları görmek insanı mutlu edebiliyor. Aslında her mevsimin kendi içerisinde özel olan güzellikleri var. Ancak sonbahar bambaşka güzel.

      Sil
  2. Kışın gelişi bana iyi gelmese de bu sefer umutluyum olabildiğince :) Umarım sonbahar kış hepimize güzellikleri ile gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastel,
      İnşallah güzelliklerle ve sağlıkla dolu bir ay olur. ^-^

      Sil
  3. Düşüncelerimiz aynı yönde. Yaz dışındaki mevsimler bana hep kıpır kıpır gelir. Dediğiniz gibi lkbaharda çiçekler, sonbaharda yapraklar var, kış mevsiminde soğukla mücadelemiz var. Ancak yaz deyince bir boşluk var orada...
    Mutlu günler dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzucum,
      Evett aynı şeyleri düşünüyoruz. ^-^
      Huzurlu ve mutlu günler! :)

      Sil
  4. o zamaan sonbahar fotileri çek bizeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Gezdikçe fotoğrafları da çekeceğim inşallah. :)

      Sil
  5. Olá, bom dia. Eu fiz uma campanha para arrecadar fundos para voltar para minha Terra. Se você puder colaborar clique:
    https://www.kickante.com.br/campanhas/lupus-fibromialgia-nao-consigo-trabalhar
    Que Deus te dê em dobro.

    YanıtlaSil
  6. İlkay,
    Beğenmene sevindim. ^-^ Güzel yorumun için teşekkür ederim ben de. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER