25 Ekim 2020 Pazar

Sonbaharda Kaktüsler ve Sukulentler

 




Sevgili okur,
resimde görmüş olduğun bitkinin adı Opuntia, tavşan kulağı kaktüs.
Yaklaşık bir aydır bizimle birlikte. Bitkilerimin arasına son katılanlardan biri. 

Tavşan kulağı kaktüsün görüntüsü sevimli görünse de acı bir gerçek var ki o da elle temas halinde canınızı fazlasıyla acıtan minik dikenleri. Üzerindeki beyaz noktacıklar dikenleri oluyor. Bu kaktüsten önceden almıştım. Fakat fazla su vermemden dolayı kaktüsüm çürümüştü. Kurtarma çalışmalarım başarısız olunca bir daha da almamıştım. Yeni tavşan kulağı kaktüsüne daha dikkatli ve bilinçli bakıyorum. Sukulentlerimin aksine bu kaktüs daha az su istiyor. Zaten sonbaharın gelmesiyle iki üç günde bir verdiğim sularının süresini biraz daha uzattım. 



Kenarından minik bir yavru daha katıldı aramıza. 
Çok mutluyum.



Bu sukulentin adını bulamamıştım. Fasulye filizi gibi yukarıya doğru büyüyen bu bitkinin tohumları da kendi taneleri. Taneleri düştükçe toprağına bırakıyorum ve iki üç haftaya çimlenmiş oluyor. Mesela aşağıda paylaşacağım resimdekiler bu yazımda çok küçüktüler. 

Bu da büyümüş halleri.



Son olarak büyük bir sukulentim daha vardı. Onun yapraklarındaki şekil değişikliğinden daha önceki bir yazımda bahsetmiştim. Saksısını ve yerini değiştirmiştim. Yerini sevmemi olacak ki yapraklarından bir şeylerin ters gittiğini anladım. Sonrasında ana gövdesinden sukulenti kestim ve küçük bir saksıya ekip havadar, aydınlık bir yere aldım. Sukulentler kapalı yerleri sevmiyorlar.

Bunlar da kopardığım yapraklarından çoğalttıklarım.





Bitkilerle uğraşmak, onları seyretmek, onlarla konuşmak çok güzel.
Beni mutlu eden küçük şeylerden biri de bitkiler.
Huzurlu akşamlar sevgili okur!


 




3 yorum:

  1. Kaktüs ailemiz gittikçe büyüyooor ^_^

    YanıtlaSil
  2. opuntia bende yeni edindim, yavru verdi hemen. En sondaki de mevcut bende top halinde olan tespihe benziyor o olmasın?

    YanıtlaSil
  3. ayyyy organik kaktüsçü oldun teeen :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER