26 Ekim 2020 Pazartesi

Kim Ji Young: Born 1982

 




Kim Ji Young:Born 1982, Güney Kore 2019.
Başrollerini Gong Yoo ve Yu Mi Jung'un paylaştığı film gündelik hayatın içinden bir konuyu içermekte. 

30'lu yaşlarının başında bir kadın olan Yu Mi Jung, Gong Yoo ile evlidir. Evliliklerinin ardından da bir tane kız çocukları olur.
İş hayatını yarıda bırakan kadın, ev hanımlığını ve anneliği bir arada yürütmeye gayret eder. Tabii bir yandan da hem toplum baskısı hem de ailelerin davranışlarıyla baş etmeye çalışır.

Aslında film bizim toplumumuzdaki bazı insanların bakış açıları ile çok içli dışlı. Bu benzerlikleri filmden bazı kesitlerle şöyle de açıklayabiliriz. Henüz bekarken çalışma hayatına adım atan kadın başrol, bir taraftan kendi ailesinin diğer taraftan da sosyal çevresinin evlilik üzerine açılan konularına maruz kalır. Aradığı aşkı bulur ve mutlu bir evlilik yapar fakat bir süre sonra da etraftaki seslerden çocuk sahibi olmaları konusunda baskı görmeye başlar. Hiç kimse Yu Mi Jung'un ne istediğini sormaz. Onun isteklerinden ve düşüncelerinden çok etraftaki insanları susturmak daha da önem kazanmaya başlar. Ancak bir süre sonra Yu Mi Jung'un sağlık problemleri baş gösterir.

Film dram türünde. Ve konusu itibariyle içerisinde çok mühim mesajlar barındırıyor. Toplum baskısı ve cinsiyetçiliğin bir insanı nasıl etkilediği başarılı bir şekilde izleyiciye yansıtılıyor.


3 yorum:

  1. Film o kadar hayatın içinden ki izlerken içerisinde buluyor insan kendini. Kitaptan uyarlama olduğunu öğrendiğimden beri de kitabını almak istiyoruum ^^

    YanıtlaSil
  2. Gong yoo ben de pek bi severim. İzleyelim bakalım :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER