22 Şubat 2022 Salı

Kendime İtiraflarım

 


Bir süredir erteledeğim diş tedavilerim çok şükür bugün itibariyle bitmiş oldu. Geçen hafta gerçekleşen diş çekimi ve sonrasında geçen ağrılı üç dört gün benim için epey zorlayıcı olmuştu. Bir yirmilik dişimin çekimi ve sonrası ilk defa böyle ağrılı geçti. Komplikasyonlu bir çekim olması bunun en büyük sebebiydi.

Bugün de gece plağı için kalıpla ölçü alındı. Yarın plak gelecek ve kullanmaya başlayacağım inşallah. Diş hekimim şu sıralar gelen hastalarının dokuz kişiden sekizinin gece plağı kullandığını söyledi. Bu plaklar birçok rahatsızlık için kullanılıyor. Son  zamanlarda bu plağın kullanımında epey artış olduğunu ve kesin sebebinin de bilinmediğini belirtti. Etkenlerden birinin stres olabileceğini ifade etti. Stres, her hastalığın başını çeken çağımızın modern hastalıklarından biri olsa gerek.

 Gün içinde farkında olduğumuz ya da olmadığımız, bizi ilgilendiren ya da ilgisi olmayan durumlar bilinçaltımıza bir şekilde yerleşiyor ve strese sebep oluyor. 

Hayatıma kattığım pilatesi korona geçirdiğim dönemimde bırakmak zorunda kaldım ve sonrasında geri de dönmedim. Şu günlerde yeniden başlayan kas ağrıları beni fazlasıyla spora dönmeye teşvik ediyor.  Kişiyi olumlu anlamda motive eden aktiviteleri, hobileri ve insanları kendi hayatının döngüsüne alıp hiç bırakmaması gerektiği bilincindeyim. Ama istikrar konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum.

Bir şeyler karşısında silkelenip, kendimin farkında olmam da iyi bir şey diye düşünüyorum. Umarım bu döngü içinde çok fazla kalmadan bir şeyler yapmak için adım atarım.

Huzurlu ve mutlu akşamlar.


6 yorum:

  1. geçmiş olsun. gece plağı ilk senden duydum, bi bakayım neymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Teşekkür ederim. Ben de ilk kez karşılaşmış oldum. Bruksizm(diş sıkması) ile karşılaşana kadar. :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun gerçekten spora tekrar başlamak sağlik için en iyisi, ben de düşünüyorum; ama dişci korkum da var bir yandan dişlerim de bağırıyor gidelim diye ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Teşekkür ederim. Sporun hem fiziksel hem de ruhsal yararını görüyorum. İstikrarlı bir şekilde devam etmek en iyisi. Dişçi korkusu kötü bir şey. Ben de bu hissi şu anki diş hekimimle karşılaşana kadar yaşıyordum. :) Umarım güvenebileceğiniz bir diş hekimi bulup tedaviye başlarsınız.

      Sil
  3. İlkay,
    Teşekkür ederim. Yoga da ilgimi çekiyor. Evde yapılabilecek sporlardan biri. Evde uzun süre kalınca ve dışarıya çıkınca o hamlamayı ben de hissediyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, bana da bi gece plağı şart diye düşünüyorum. Yakınlarda bir düşçi seyahati bende yapacağım.
    Spora geri dönmeni gönülden temenni ederim, belki bana da örnek olursun. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER