18 Şubat 2022 Cuma

Mother!

 


Mother! , ABD 2017.

Sakin ve sıradan bir hayat süren çift, gözlerden ve şehirden uzakta bir yere taşınırlar. Eşlerden kadın olan ressam, erkek ise yazardır. Taşındıkları evin her odasını ince düşüncelerle dekore eden kadın, eşi için kusursuz bir kadındır. 

Yazar olan erkek, çalışma hayatını evinden sürdürür. Yazmakta olduğu bir eser üzerine yoğun emekler harcayan adam, son günlerde aklına bir ilham gelmemesinden şikayetçi olur ve umutsuzluğa kapılmaya başlar. Eşi ona bu konuda da moral ve destek olur. 

Çiftin sakin geçen hayatı bir gün kapı zillerinin çalmasıyla değişmeye başlayacaktır. Eve gelen bir yabancı, buranın pansiyon olduğunu düşünerek geldiğini söyler. Çiftlerden erkek olan, eşine sormadan gelen misafiri içeri alır ve ona burada kalabileceğini söyler. Evlerinde bir yabancının konaklayacağından rahatsız olan kadın huzursuz olmaya başlar. 

Aradan birkaç gün geçer ve bu sefer de eve başka insanlar akın etmeye başlar. Ev sahibi adam, eve gelenleri koşulsuzca içeriye kabul eder. Kadın ise olan bitenlere anlam veremez ve ruh sağlığı bozulmaya başlar. Eve gelen ve gelmeye devam eden yabancı insanlar, çiftin sıradan hayatını tersine çevirecektir.

Filmin başrollerini Jennifer Lawrence ve Javier Bardem paylaşıyor.

8 yorum:

  1. Okurken gerildim, fena yazmışsın:) Yönetmene bayılırım zaten, oyuncular da sağlam, kendimi iyi hissettiğim bir gün ilgileneblirim. Bu aralar evde film izleme isteğim körelmiş durumda ve filmden hiç haberim yoktu, kopmuşum sinemadan demek ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Gerilimi bol bir film. Oyuncular, yönetmen, film kurgusu çok iyiydi fakat izlemeden önce filmle ilgili küçük spoiler almanızı tavsiye ederim. Filmi daha anlaşılır bir şekilde izleyebilmek için. :)

      Sil
  2. ilginç bir yapım gibi, afiş de geriyor insanı gerçekten ama çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Film, son anına kadar merakla ve heyecanla kendini izlettirmeyi başarıyor. Filmi izleme sebeplerimden biri de bu afiş olmuştu. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet, hem oyunculuğu harika hem de çok güzel bir kadın. :)
      İyi seyirler şimdiden. ^-^

      Sil
  4. Vallahi gerilim okurken hissediliyor. Jennifer'ı çok severim. Merak ettim şimdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Bu kadının filmlerini ben de çok seviyorum. :) BU filmi de iyiydi.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER